Dieta lui Dumnezeu. Slăbești 10 kilograme în 40 de zile

Probabil că nu te-ai fi gândit niciodată ca exista dieta lui Dumnezeu, dar aceasta îți promite că slăbești 10 kilograme în 40 de zile, având la bază principii din Biblie. 

Această dietă este, de fapt, o cură de detoxifiere și de slăbire pe care americanul Jordan Rubin ar fi inventat-o când încercă să găsească o dietă care să îi amelioreze simptomele date de boala Chron (o boală a intestinelor). 

Principiile dietei lui Dumnezeu 

 
Dieta lui Dumnezeu se bazează pe patru piloni de sănătate: fizică, spirituală, mentală și emoțională. Pe lângă alimentația sănătoasă, programul presupune și rugăciune și exerciții fizice. Cartea “The Maker’s Diet” în care Jordan Rubin a redat toate principiile acestui stil de a slăbi promovează întoarcerea la origini, la alimentația simplă, arhaică ce se regăsește în Vechiul Testament. 
 
Anumite alimente, cum ar fi carnea de porc și slănină, sunt catalogate drept "necurate" și sunt interzise, iar alimentele care sunt permise trebuie consumate în starea lor naturală, cât mai puțin pregătite termic, netratate cu pesticide sau hormoni. 
 
Pentru reducerea toxinelor, trebuie să eviți apa de la robinet (care conține clor), pasta de dinți cu fluor, telefonul mobil și cuptorul cu microunde (din cauza câmpurilor electromagnetice). 
 
Pentru aspectul spiritual, Jordan recomandă o rugăciune la începutul și la sfârșitul zilei, dar și spălatul pe mâini înainte de fiecare masă. 

Citește și: Dieta cu miere, cinci EFECTE MIRACULOASE

 

Ce presupune Dieta lui Dumnezeu

Această dietă constă în trei faze, a câte două săptămâni de fiecare. Prima etapă urmărește detoxifierea organismului, ceea ce înseamnă că trebuie să elimini printre altele, produsele din comerț, lactatele și carbohidrații. 
 
În faza a doua sunt introduse alimente precum carnea roșie, carbohidrați și grăsimi saturate, iar în faza a treia activitățile și alimentația au ca scop pierderea în greutate (aproximativ 10 kilograme).
 
Meniul va fi bogat în alimente integrale, carne roșie, broccoli, conopidă, fructe de pădure, carbohidrați (din surse naturale, cum ar fi mierea, fructele sau laptele), semințe, nuci, struguri, pește, legume, cereale, unt, brânzeturi, lapte și grăsimi naturale. 
 
Dieta lui Dumnezeu s-a bucurat de un succes răsunator, dar a primit și foarte multe critici, unele dintre ele acuzându-l pe Jordan că se folosește de numele lui Dumnezeu. Cel mai mare dezavantaj al acestei diete este faptul că alimentele care ar trebui consumate sunt destul de dificil de găsit, deoarece trebuie consumate alimente naturale, bio, netratate cu diferite substanțe, pesticide sau îngrășăminte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel