EXCLUSIV  Defibrilatoare – aritmii. Maria Dorobanţu: Potențial mult mai sever - VIDEO

Prof. dr. Maria Dorobanţu, șefa clinii de cardiologie de la Spitalul de Urgență Floreasca și președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială, a fost invitată la DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”.

 

„Să nu uităm că suntem într-o perioadă de montare de diverse device-uri, defibrilatoare electrice, de exemplu", a spus Maria Dorobanţu, adăugând: „Aceste defibrilatoare constituie o metodă salvatoare pentru momentul respectiv, pentru un an, doi, trei". „Dar să nu uităm – la fel ca și în chirurgie – orice fel de lucru poate avea și revers. Aceste device-uri, în timp, pentru că a crescut perioada de urmărire, s-a văzut că ele însele pot fi generatoare de unele aritmii", a precizat prof. dr. Maria Dorobanţu.

Potențial mult mai sever

„Ori aceste aritmii care sunt în jurul defibrilatoarelor, uneori, au un potențial mult mai sever. În centrul nostru vin astfel de aritmii din alte centre de electrofiziologie din țară, pentru că presupun o detecție foarte sigură și apoi un tratament", a mai spus Maria Dorobanțu.

„S-a schimbat mult modul de abordare al acestor aritmii", a concluzionat Maria Dorobanțu.

Infarct

Amintim că a spus că infarctul poate să apară și la vârsta de 20 de ani, oferind și alte informații extrem de importante. „În afară de fumat, care la tineri este foarte frecvent, mai există un pericol: acela al drogurilor. Cel mai tânăr pacient pe care l-am avut cu infarct a avut 18 ani, consumator de cocaină. Sunt atâtea pericole care pot conduce la această boală foarte severă. Odată apărute simptomele, trebuie cerut ajutor medical obligatoriu. Încă o dată spun: apelat la 112", a spus Maria Dorobanțu.

[citeste si]

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Interviul poate fi urmărit în link-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel