Debut extraordinar al Astra Film Festival 2013

Astra Film Festival 2013 a debutat în plină forţă luni, 14 octombrie, la Sibiu, unde peste 4000 de oameni au trecut pragul celor 3 săli de cinema din Casa de Cultură a Sindicatelor numai în prima zi a ediției aniversare de 20 de ani a festivalului, ce ar putea fi descrisă prin emoţii, nostalgii, foarte multe amintiri, dar şi entuziasmul unei noi ediţii.

Sibiul a devenit din nou capitală internaţională a filmului documentar, iar în prima dincele șapte zile de sărbătoare la AFF, peste 4000 de oameni au fost prezenți la filmul de deschidere Google şi creierul mondial şi la Astra Film Junior, program dedicat copiilor şi adolescenţilor.

Astra Film Junior şi-a deschis porţile, luni dimineață, pentru câteva mii de copii care, însoţiţi de învăţătoare sau părinţi, s-au bucurat de filmele proiectate şi au aflat cum se joacă micuţii din Rwanda, cum se dansează în Georgia sau cum se fabrică jocurile video preferate de ei. Vor urma alte trei zile pline de surprize pregătite pentru cei mici.

La ora 19 a avut loc deschiderea oficială a ediţiei aniversare Astra Film Festival. Pentru început, a fost proiectat un film aniversar AFF, ce spune pe scurt povestea celor 20 de ani de festival, cu obstacolele, dar şi cu marile împliniri ale primului festival de film documentar din România. A urmat filmul Google şi creierul mondial, un documentar prezentat în premieră în România, iar la finalul proiecţiei regizorul Ben Lewis a petrecut mai mult de o oră la sesiunea de Q&A şi a răspuns la întrebările publicului într-un dialog antrenant în care a fost dezbătut pe larg subiectul filmului şi nu numai.

Seara s-a încheiat cu un concert Ada Milea, care alături de actorii clujeni Anca Hanu şi Cristi Rigman, au susţinut un concert vibrant aplaudat minute bune de către audienţă.

Care este programul celei de-a doua zi a AFF

Astăzi, 15 octombrie, continuă maratonul de filme la AFF. La ora 18 are loc premiera absolută a filmului Combinatul / The Unit, în prezenţa autoarei Maria- Cătălina Andrieş. Drill Baby Dril, documentarul lui Lech Kowalski va putea fi urmărit de la ora 20, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de Q&A în prezenţa autorului. La ora 21 publicul poate vedea filmul Three Sisters al lui Wang Bing, autor consacrat de film documentar. Cu peste 25 de filme proiectate, a doua zi de Astra Film Festival se anunţă a fi una foarte intensă şi se va încheia cu un concert al trupei Bucium.

Astra Film Festival 2013, Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM ASTRA şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Centrului Naţional al Cinematografiei și Ministerul Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel