EXCLUSIV  Daniel Zamfir, EXCLUDERE din PNL: Nu cred că ajungem în halul ăsta!

Într-un punct de vedere transmis pentru DC News, Daniel Zamfir, senator PNL, a vorbit despre ședința de duminică a Biroului Politic Național, acolo unde a încercat să discute cu Ludovic Orban, președintele partidului.

"Dacă tot discutăm despre deviaționism, i-am spus-o și pe-aia în legătură cu domnul Neamțu: eu consider nepotrivit că un apropiat al domniei sale, cunoscut pentru vederile sale de extremă dreaptă, domnul Mihail Neamțu în mod public a anunțat că se delimitează de președintele Iohannis. Constat că nu se întâmplă nimic, nu este nici măcar avertizat; mai mult decât atât: într-un comunicat oficial ulterior al purtătorului de cuvânt (domnul Ionel Dancă), ni se sugerează că nu prea e-n regulă cu domnul Iohannis în ceea ce a făcut domnul Neamțu. Or, asta mi se pare cu adevărat deviaționism de la linia partidului. Or, oamenii ăștia – apropiații domnului Orban – sunt bine-mersi, iar eu, care am apărat profesiile liberale, exact a doua zi după ce am avut audierea cu Formularul 600, am fost amenințat cu excluderea din partid", a spus Daniel Zamfir.
 
Se vrea schimbarea lui Daniel Zamfir de la Comisia economică
 
"Constat și acum (efectele de ieri se văd și astăzi) că domnul Orban încearcă prin toate mijloacele să mă schimbe de la Comisia economică. Eu o să le prezint și colegilor din comisie raportul de activitate – să vedem dacă sunt lucruri pe care trebuia să le fac și nu le-am făcut sau dacă sunt în activitatea mea lucruri care au deviat de la linia partidului. Rămâne să vedem!", a mai spus senatorul PNL.
 
[citeste si]
 
Dictatura din PNL vs. dictatura din PSD
 
"Eu nu cred că ajungem în halul ăsta, ca în PNL orice altă poziție decât a președintelui partidului să se soldeze cu excluderea din partid. Știți că tot invocă (Ludovic Orban – n.r.) «PSDragnea». Păi, în «PSDragnea» a existat un senator foarte critic la adresa propriului guvern (domnul Eugen Teodorovici), dar nu numai că nu a fost propus pentru excludere în toată perioada asta (perioadă în care – pe bună dreptate – critica propriul ministru de Finanțe), ci a ajuns din nou ministru. Noi, dacă tot invocăm faptul că există o dictatură în PSD în jurul lui Liviu Dragnea, ajungem să ne temem că putem deveni «PNLudovic»? Nu vreau să ajung să cred că vom ajunge ca ăștia, fiindcă va fi mai rău! Adică Teodorovici și-a criticat guvernul; eu nici măcar nu mi-am criticat partidul. Sunt critici la adresa unora care deviază de la linia partidului: cei din jurul lui Orban au deviat clar de la linia partidului. Partidul are un proiect cu Klaus Iohannis. Cine a decis că trebuie să ne delimităm de Iohannis? N-a fost discuția asta în partid! Când cineva vine și spune că trebuie să ne delimităm de președintele Iohannis, eu cred că omul ăla trebuie să facă un pas înapoi, să nu mai fie în PNL", a declarat Daniel Zamfir.
 
Excludere din PNL
 
"Întrucât dl  Orban a ieșit public și a insinuat faptul că ar urma să fiu exclus din partid, i-am cerut să-mi spună ce a stat la baza reluării acestei afirmații. Dacă vă aduceți aminte, și pe la sfârșitul lunii noiembrie a lansat în discuție această ipoteză, plecând de la faptul că există un proiect de lege (acela al plafonării dobânzilor demente ale IFN-urilor) pe care eu l-am semnat împreună cu 15 colegi parlamentari și despre care spunea domnul Orban că partidul nu îl susține. Urma să avem o discuție în partid, în legătură cu toți colegii care au semnat proiectul de lege, să explicăm despre ce este vorba. Discuția n-a mai avut loc. Se pare că numai eu sunt propus pentru excludere – așa cum spune domnul Orban", a mai zis senatorul PNL.
 
Devaționism de la linia partidului
 
"Alt lucru pe care i-am cerut să-l lămurească: spunea dumnealui că sunt deviaționist de la linia partidului. Eu am prezentat un raport al activității mele, ca președinte al Comisiei economice a Senatului (și este și public, pe site-ul comisiei), unde am spus tot ceea am făcut în această perioadă: audierile miniștrilor (și am audiat vreo 7 miniștri, președintele Consiliului Concurenței, al ANPC-ului, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, 22 de șefi de agenții și secretari de stat)… L-am întrebat: care dintre acțiunile mele pe care le-am făcut la comisie au reprezentat deviații de la linia partidului? O fi supărat domnul Orban că i-am invitat pe Ion Țiriac și Simona Halep, să discutăm chestiunea cu baza sportivă a BNR-ului? O fi deviație și faptul că, în legătură cu Declarația 600, i-am chemat la audieri în vacanța parlamentară pe ministrul Finanelor și pe șeful ANAF-ului, timp de 2 ore și jumătate, ca să apăr profesiile liberale? E ăsta motiv de deviaționism?, a conchis Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel