EXCLUSIV  Cutremur în 2019. Seismic Center, precizări în premieră. Divulgarea de informații, INTERZISĂ

Cutremur
Cutremur

Românii au fost șocați anul trecut când au descoperit că niște seismologi amatori publicaseră pe Facebook cu luni înainte faptul că pe 28 octombrie 2018 se va produce un cutremur de magnitudine mai mare de 5 grade Richter în zona Vrancea. Dc News a discutat cu oamenii de la Seismic Center și a aflat ce se prefigurează din punct de vedere seismic în acest an. 

DC News i-a întrebat pe cei de la Seismic Center dacă anul acesta prefigurează vreo perioadă în care activitatea seismică să fie mai intensă în zona Vrancea și dacă există riscul să se producă un cutremur notabil (de felul celui de anul trecut sau mai intens). Specialiștii de la Seismic Center ne-au oferit următorul răspuns: Despre situația seismică din 2019, nu vă pot spune decât că bănuielile dumneavoastră se vor confirma în procent de 85% momentan, dar cel mai bine întrebați specialiștii dacă seismul din 28.10.2018 poate fi unul precursor de tipul celor ce au precedat marile seisme din trecutul României, dacă ei vor confirma că poate fi, atunci există un risc.

Statul nu le răspunde la emailuri


De asemenea, am vrut să aflăm dacă autoritățile române și-au reconsiderat poziția față de Seismic Center, având în vedere că nu a putut fi demonstrat faptul că anunțul lor despre iminența unui cutremur în octombrie ar fi fost o făcătură.

"Începând din aceasta săptămână, noi funcționăm sub forma juridică ca Asociație ONG sub denunirea "Seismic Center A.S.A.R" ceea ce înseamnă Seismic Center - Asociația seismologilor amatori din România. De asemena, vom publica și statutul pe website când va fi gata. Ce pot să vă zic este că statutul este unul destul de "drastic" și nu permite divulgarea de informații în afara asociației doar către autorități. Autoritățile nu ne-au contactat până acum plus și nu ne-au răspuns la email-uri, deci nimic nu s-a schimbat în aceasta privință. Aceste politici de confidențialitate din statut au fost cerute de către noii membri fondatori care s-au asociat nouă, ele sunt făcute pentru a proteja asociația de "atacuri și interpretari", ne-au explicat specialiștii de la Seismic Center.

VEZI ȘI:

Eclipsă 21 ianuarie 2019. Cutremure eclipse - analiză Seismic Center

INFP: Cutremur în România, 11 ianuarie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel