Eclipsă 21 ianuarie 2019. Cutremure eclipse - analiză Seismic Center

eclipsă
eclipsă

Oamenii din spatele paginii Seismic Center – Predicție și alertă cutremur, care spun că au prezis încă din data de 15 august cutremurul din 28 octombrie 2018, au venit cu precizări în privința legăturii dintre seisme și eclipse.

”Seismic Center a efectuat o analiza a numarului de cutremure inregistrate global cu 4 zile inainte si 4 zile dupa momentul producerii fazei lunare numita "Luna plina" sau "Full Moon", analiza a fost efectuata pe fiecare interval de Luna plina din ultimii doi ani comparativ cu acelasi interval de 4 zile inainte si 4 zile dupa momentul producerii eclipselor totale de luna din 28 octombrie 2004 si 21 februarie 2008, eclipsa a carei caracteristici sunt prezente in ultimele doua decenii la doar 3 eclipse inclusiv cea care urmeaza pe 21 ianuarie 2019 si care va mai fi doar pe 26 iunie 2029.

Aceasta analiza este doar de referinta din cauza utilizarii a doar doi ani ca model comparativ, intr-un studiu stiintific mai nou s-au cerut si analize pe 2000 de ani in urma ca sa poata fi considerat ca si rezultat concludent.

Creșterea numărului de cutremure de peste 5.9 grade

Ca rezultat al acestei mici analize observam cresterea radicala a numarului de cutremure peste 5.9 grade in intervalul din jurul celor doua eclipse de acest tip comparativ cu intervalele obisnuite de Luna plina din ultimii doi ani dar si mentinerea celor de 5+ grade la cote ridicate.

Sa vedem daca "se respecta traditia" si in cazul eclipsei de pe 21 ianuarie 2019. Vom lua in calcul intervalul 17 ianuarie 2019 - 25 ianuarie 2019 si vom observa daca apar diferente fata de activitatea seismica obisnuita”, au transmis cei de la Seismic Center.

(w670)

VEZI ȘI: Când se vor produce cutremure în 2019? Seismic Center: Ce "coincidențe" mai apar


Dieta cu rodii, folosită de vedetele de la Hollywood. Slăbești 4 kilograme în doar câteva zile


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel