Cumplit. Satul unde oamenii orbesc pur și simplu. Care este explicația

orbirea-1
orbirea-1

Oricât de ciudat ar părea, este un fapt care se întâmplă în această lume, mai precis la în satul Kuyu din Etiopia.

Când îi întrebi pe copiii care învață la școala din sat dacă în familie au persoane care au probleme cu vederea, cei mai mulți ridică mâna. ”Mama mea și-a pierdut vederea la un ochi, iar la celălalt are mari probleme. Nu vede foarte bine pe unde merge”, a spus un micuț.

Dacă sunt întrebați care din ei au astfel de afecțiuni, nu primești niciun răspuns. Cu toate acestea, consultul oftalmologic oferă altă părere. Mulți copii au fost depistați cu Trachoma, o infecție bacteriană care este a doua cauză de orbire, după cataractă, la nivel mondial.

Când se intalsează maladia

Boala începe în copilărie. Dacă nu este tratată, bacteria cauzează inflamații care la rândul lor cauzează cicatrici sub pleoapă. Ceea ce se întâmplă este extrem de dureros și dacă nu este tratată la timp, boala duce la orbire ireversibilă. Pericolul este cu atât mai mare cu cât afecțiunea nu prezintă simptome clare. Un copil care se confruntă cu o astfel de problemă simte - la nivelul ochilor - o ușoară mâncărime și nimic mai mult.

De ce se îmbolnăvesc copiii

Trachoma este boala sărăciei. Condițiile de trai aglomerate, lipsa de apă suficientă și servicii de salubritate - sunt doar o parte din factorii care conduc la îmbolnăvire. O simplă intervenție chirurgicală care durează 10 minute este suficientă pentru a înlătura această boală. Fără corectarea, durerea și cicatricile continuă, iar în cele din urmă provoacă orbire, scrie BBC Mundo.

Trachoma este printre cauzele principale de orbire la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că 8 milioane de oameni din întreaga lume au fost depistate cu această boală. OMS estimează ca mai mult de 84 milioane de oameni au nevoie de tratament pentru Trachoma, mai ales cele care locuiesc în zonele sărace din țările în curs de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel