Cum să-ți ascunzi firele albe cu ceai negru. Își face treaba ca și o vopsea profesională

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cum îți poti vopsi părul încărunțit cu ceai negru!

Odată cu înaintarea în vârstă apar și primele semne ale trecerii timpului: fire de păr gri, care pot deveni albe și, uneori, nu dau chiar bine într-o mare de păr închis la culoare. Desigur, piața e plină de produse de vopsit, însă nici măcar cele care pretind a fi pe bază de plante nu-s la fel de naturale precum... ceaiul. Da, te poți folosi de câteva plicuri de ceai negru pentru a vopsi firele albe, chiar și șuvițe întregi ori, de ce nu, tot părul!

Cel mai bun pentru părul negru și șaten închis

Ceaiul negru este o alternativă naturală și sigură la produsele cosmetice, scrie Viviscal. Nu produce iritații și mâncărimi și îți face treaba exact ca o vopsea sau un nuanțator. Pentru că este bogat în antioxidanți și substanțe chimice naturale, poate fi folosit pentru a întuneca părul cu succes. Nu se duce la prima spălare și nu trebuie să folosești ceai de fiecare dată cânt te speli pe păr, e teamă să nu rămâi cu diferențe de tentă ori cu șuvițe decolorate. 

Cu toate acestea, este important să ținem cont că rezultatele pot varia și că eficacitatea ceaiului negru poate depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de păr și de gradul de albire a firelor de păr. Înainte de a încerca orice remediu, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniu pentru a evita eventualele efecte secundare sau reacții adverse, deși nu se cunosc multe cazuri în care cineva să aibă alergie la ceai negru sau să aibă un tip de scalp care nu tolerează ingredientele din ceai.

Truc de frumusețe din antichitate

Vopsirea părului cu ceaiuri nu e deloc o metodă nouă. Femeile din antichitatea se ajutau deseori de plante și fierturi de frunze ori ceai uscat ca să-și coloreze podoaba capilară. Deși pentru mulți dintre noi este un concept relativ nou, în țări precum China și India, această practică este folosită de secole și a căpătat în timp o reputație solidă.

Secretul acestei tehnici naturale și non-toxice constă în substanțele chimice naturale prezente în ceaiul negru, care au capacitatea de a întuneca firele de păr gri fără a le afecta negativ. Astfel, aceasta a devenit o opțiune preferată pentru cei care caută soluții mai blânde și mai naturale pentru colorarea părului.

Trebuie, însă, să știi că dacă nu se va duce de la prima spălare, după câteva spălări (în aproximativ patru săptămâni) culoarea va începe să se estompeze, dar procesul poate fi repetat fără probleme. În plus față de mscarea firelor încărunțite, vopsirea cu ceai negru are și alte beneficii pentru sănătatea părului, contribuind la strălucirea și aspectul sănătos al acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel