Titi Aur a fost invitat la emisiunea „DC Conducem”, de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre măsurile necesare pentru a reduce mortalitatea pe șoselele din România.
Titi Aur susține că este necesară implementarea mai multor măsuri pentru a putea reduce mortalitatea pe șoselele din țara noastră. Potrivit acestuia, educarea timpurie a viitorilor șoferi, cursuri de conducere defensivă și pregătire specială sunt esențiale pentru a putea fi înregistrate progrese în această direcție.
„Cum putem reduce mortalitatea pe șosele? Ce soluții ar fi?”, a întrebat Florin Răvdan.
„Deci primul lucru de care sunt convins este îmbunătățirea sistemului de educație legat de sistemul de examinare ca să oblige șoferii să devină mult mai bine pregătiți. Apoi introducerea, în diferite forme, a acestor cursuri de formare, de conducere defensivă, de pregătire specială.
Împing ITM-ul, tot ce înseamnă Inspectoratul Teritorial de Muncă, să verifice, să impună, să se facă cursuri cu adevărat în toate companiile în care există conducători auto, nu doar cele de transportatori,ci și cei care au conducători auto de vânzări, curierat. Adică ai mașină de serviciu dată cuiva, eu, ITM-ul, te oblig, să faci la protecția muncii, prin noile reglementări care ar trebui să apară, dar ca să apară ar trebui că cineva să se uite în direcția asta pentru a-i atenționa pe șoferi ce li se poate întâmpla.", a spus Titi Aur.
„Sunt necesare campanii bine gândite, bine țintite ca să transmită mesajele la tot ce se va modifica sau când trebuie atrasă atenția într-o anumită zonă. Dacă se fac aceste lucruri, cu siguranță va fi o îmbunătățire a siguranței rutiere. În școala generală să se facă lucruri prin Ministerul Educației, Școala de Șoferi, cursurile de protecția muncii și cursuri de conducere defensivă.
Eu cred că aici ar trebui lucrat și, într-adevăr, poți să vii în paralel cu asta cu niște măsuri de coerciție eficiente. Adică atunci când te-am prins că ai depășit viteza îți confisc mașina, când te-am prins drogat, în stare de ebrietate sau fără permis, fără să omori pe cineva, să vină niște sancțiuni drastice. Să i se anuleze permisul, să ți se rețină/ confiște mașina pentru că folosești mașina ca pe o armă.
Să fie acele măsuri de coerciție bine împerecheate cu măsurile de educație pentru că nu poți să-l amendezi pe unul că nu a respectat regula fermoarului, dacă el nu a învățat-o. Nu poți să-l amendezi că nu a respectat distanța față de mașina din față, dacă ea nu există în lege, dacă nu a învățat-o nici măcar opțional la Școala de Șoferi, nu poți să-l sancționezi că a stat prea aproape.", a spus Titi Aur.
Titi Aur la DC News și DC News TV.
„Cei care ar trebui să se ocupe de făcut lege în zona asta au o teamă, o frică pentru că nu stăpânesc domeniul și încearcă să se orienteze după directivele europene care sunt, de multe ori, foarte neclare. De ce sunt directivele neclare? Pentru că sunt date general pentru toată Europa.
Ar trebui ca fiecare țară, fiecare decident și în interiorul țării, fiecare pe zona lui, să se orienteze puțin sau să conteze ce spune directiva, dar să aplice, să adapteze cum e la noi. Ei au nepăsarea ca să nu bage în seama o directivă europeană până când nu expiră termenul. În momentul în care expiră termenul și când îi obligă cineva, vin cu acele decizii pompieristice.", a spus Titi Aur la DC News și DC News TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu