EXCLUSIV  Accidente în Bucureşti, cifrele pe 2023. Pietonii, una dintre principalele cauze, spune Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Subcomisarul de poliţie Claudiu Costea, din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei, a spus la DC NEWS câte accidente rutiere au avut loc în Bucureşti în 2023, care sunt cifrele pe 2022 prin comparaţie, dar şi care sunt principalele cauze ale acestor accidente. 

"În anul 2023, de la începutul anului până pe 30 septembrie, au fost 302 accidente grave, soldate cu 34 de persoane decedate, 269 rănite grav şi 34 rănite uşor. Principalele cauze generatoare sunt abaterile bicicliştilor, neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, neacordarea priorităţii de trecere auto, traversarea neregulamentară şi viteza neadaptată la condiţiile de drum. 

Dacă ne raportăm la anul precedent, au fost 311 accidente grave, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, 293 au fost rănite grav şi 45 rănite uşor. Au fost atunci 64 de accidente din cauza traversării neregulamentare, 65 din cauza vitezei. Au fost cinci accidente din cauza pietonilor care se aflau pe partea carosabilă şi 53 de accidente din cauza neacordării de prioritate pietonilor", a declarat Claudiu Costea la DC NEWS. 

Persoanele în vârstă, cel mai des implicate în accidente 

"Rămâne o problemă asta cu indisciplina pietonilor. Dacă ne referim la traversarea străzii, principala regulă pe care pietonii ar trebui să o respecte este traversarea prin spaţii permise. Putem să ne referim un pic şi la categoriile de vârstă. În special persoanele cu vârstă mai înaintată (n.r. traversează neregulamentar), dar şi copii. Este un semnal de alarmă pe care îl tragem din acest punct de vedere. E clar, niciodată nu a câştigat pietonul din coliziunea cu o maşină. Asta ar trebui să ne dea de gândit când alegem să traversăm strada. Suntem participanţi la trafic, nu trebuie să ştim atâtea reguli cât ştie un şofer, dar regulile elementare, pe care le învăţăm de când suntem mici, trebuie să le aplicăm tot timpul, indiferent de moment", a mai spus subcomisarul Claudiu Costea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel