EXCLUSIV  Străzile din Bucureşti unde au loc cele mai multe accidente. Claudiu Costea, Brigada Rutieră: Viteza este concurentă, chiar dacă vorbim de alte cauze

Foto Facebook Poliția Română
Foto Facebook Poliția Română

Iată care sunt cele mai periculoase artere rutiere din Bucureşti pentru şoferi. 

L-am întrebat pe subcomisarul de poliţie Claudiu Costea, din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei, ce artere rutiere din Bucureşti sunt cele mai predispuse la accidente. 

"Sunt artere cu risc rutier ridicat. Avem aici şoseaua Olteniţei, cu 10 accidente în 2023, Splaiul Unirii cu 9 accidente, Mihai Bravu cu 5 accidente, Nicolae Grigorescu cu 6, I.C. Brătianu cu 7. Vorbim de accidente rutiere grave. În 2022, am avut 9 accidente pe Şoseaua Pantelimon, Mihai Bravu 10, Bulevardul Ghencea 8 accidente, Theodor Pallady 7 accidente. 

Sunt accidente care s-au înregistrat din cauza nerespectării anumitor reguli de circulaţie. 

Sunt şosele cu 2 benzi, trei benzi, unde tentaţia e un pic mai mare de a călca pedala de acceleraţie. De multe ori, chiar dacă a fost vorba de traversare neregulamentară, de neacordarea de prioritate, viteza a fost şi ea concurentă. 

E vorba de conştientizare, trebuie să ne dăm seama de pericolele existente atunci când circulăm cu viteză", a declarat Claudiu Costea. 

CITEŞTE ŞI Şoselele din România pe care se produc cele mai multe accidente

"Pentru încă un an, România s-a situat pe primul loc din punct de vedere al mortalităţii la nivelul ţărilor membre UE. Am înregistrat un indice de 86 de persoane decedate la 1 milion de locuitori, faţă de media din UE care este de 46 de persoane decedate la milionul de locuitori. Dacă ne uităm mai în spate, la nivelul anului 2016, 2017, chiar 2018, putem spune că siguranţa rutieră în România a crescut, pentru că în acea perioadă înregistram chiar şi 98 de persoane decedate la milionul de locuitori. Astfel, pentru a menţine acest trend, România şi-a asumat ca la sfârşitul decadei 2021-2030 să reducă mortalitatea din accidente rutiere şi vătămările corporale grave cu 50%. 

Revenind la 2023, la primele 9 luni, păstrăm acest trend descendent. Avem o scădere cu 4% a numărului accidente grave, o scădere cu 8% a numărului persoanelor decedate şi cu 3% a numărului persoanelor rănite grav", a declarat cms. Bogdan Oproiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel