EXCLUSIV  Cum să faci corect o depășire. Titi Aur: ”Cea mai periculoasă manevră pe care o faci legal”

FOTO: Freepik @roman_babakin
FOTO: Freepik @roman_babakin

Titi Aur explică ce avem de făcut în cazul depășirii, ”cea mai periculoasă manevră” legală.

Titi Aur ne-a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când ne angajăm în depășire, astfel încât să facem acest lucru în siguranță pentru toți participanții la trafic.

”Depășirea este cea mai periculoasă manevră pe care o faci legal atunci când conduci. Ilegale sunt mult alte manevre.

Din păcate, este manevra cea mai periculoasă pe care trebuie să o faci de multe ori. De ce? Pentru că vehicule lente circulă în fața ta și atunci tu trebuie să le depășești. Nu o să stai în spatele unui tractor, al unui vehicul foarte lent.

La depășire trebuie să îți iei măsuri de siguranță de asigurat față-spate, semnalizat, încadrat în depășire cu o treaptă de viteză cât să ai putere suficientă și să nu lungești depășirea pe foarte mulți kilometri și, de preferat, să nu depășești mașinile care merg cu o viteză relativ egală cu tine, deși ești tentat.

Adică dacă te apropii de el foarte lent, încearcă să intri în ritmul lui sau al lor, mai ales dacă coloană.

Sub nicio formă nu încerc să depășesc coloane, unul, că nu am voie să depășesc mai multe mașini, îmi ia carnetul, dar, a depăși coloana înseamnă că eu sunt anormalul.

Dacă toată lumea merge 80 km/h, deși putem merge cu 90 km/h, și eu să tot depășesc, o să văd că după  zece depășiri care înseamnă zece riscuri asumate o să fiu cu niște metri mai în față, 100-200, poate 300 de metri mai în față, care înseamnă nimic. 

La 100 km/h înseamnă câteva secunde mai repede.

Dacă toată coloana merge foarte tare, atunci merg cu viteza legală, dar dacă toată coloana merge în zonă de 90 km/h cu 95-98 km/h până în 100 km/h prefer să îmi asum să merg și eu cu viteza coloanei, deși este un pic ieșit din confortul meu sau chiar din legalitate, dar ai o viteză sigură și atunci evit depășirile”, a explicat Titi Aur, în exclusivitate la DC Conducem de la DC News.

Titi Aur: ”Trebuie să intri în alarma de depășire”

”Trecerea  pe o bandă cu o viteză mai mare decât pe altă bandă nu este considerată depășire, dar atenție, de multe ori, ca risc se încadrează în depășire, chiar și pe autostradă sau pe două benzi.

Merg pe banda 2 mai tare decât pe banda 1, nu este considerată depășire, nu trebuie să semnalizez, nu trebuie să mă asigur, dar atenție, când trec pe lângă o mașină, că o depășești clasic sau că mergi pe altă bandă trebuie să intri în alarma de depășire.

De ce? Pentru că s-ar putea ca el să nu te vadă și să facă stânga, ești practic în paralel, la viteză relativ mare, că nu prea depășești ăe unul care merge cu 10 km/h cu 20 km/h.  În timpul depășirii dinamica mașinii poate fi foarte ciudată, ca să nu vorbim în condiții foarte speciale, când plouă”, a mai spus Titi Aur.

Mai multe în video:

Citește și: Regula de două secunde. Titi Aur: ”Un sistem de referință foarte bun. Este o capacitate pe care o ai sau nu o ai”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel