Cuba interzice două parfumuri numite "Ernesto" şi "Hugo"

Guvernul cubanez a denunţat, sâmbătă, atitudinea "iresponsabilă" a unei companii publice care a prezentat două parfumuri sub numele de Ernesto ("Che" Guevara) şi "Hugo" (Chavez, fostul preşedinte venezuelean) şi a promis să dea sancţiuni.

"Pentru această eroare gravă, vor fi luate măsurile disciplinare care se impun", deoarece "iniţiativele de această natură nu vor fi tolerate niciodată de poporul nostru şi nici de Guvernul revoluţionar", explică într-un comunicat publicat în cotidianul oficial Granma, Consiliul de Miniştri condus de preşedintele Raul Castro.

Acest text adaugă că "detaliile acestei acţiuni iresponsabile au fost analizate în profunzime în noaptea de vineri (spre sâmbătă) împreună cu directorul companiei şi angajaţii care au prezentat produsul, care este încă în fază de dezvoltare şi prin urmare nu este produs pentru comercializare şi nici chiar înregistrat".

Cu ocazia unui congres în această săptămână la Havana, grupul Labiofam a prezentat cele două parfumuri care "vor purta numele de «Ernesto» şi «Hugo», ca un pretins «omagiu» adus comandaţilor Ernesto Che Guevara şi Hugo Chavez Frias", continuă comunicatul.

În cursul reuniunii de vineri, "s-a stabilit că este fals că rudele lui «Che» şi Chavez au aprobat folosirea numelor lor, aşa cum a declarat un angajat" al acestei companii pentru presa străină.

Labiofam este unul dintre principalele laboratoare farmaceutice din Cuba, consacrându-se cercetării şi dezvoltării produselor veterinare şi de sănătate care sunt ulterior exportate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel