Criza CIPURILOR ajunge în România. Ce urmează pentru Ford, DECIZIE

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Ce decizie a luat Ford, în urma crizei cipurilor.

Criza cipurilor oprește producția Dacia. În cazul uzinei Ford, producţia nu este afectată, în condiţiile în care americanii redirecţionează către Craiova componentele necesare.

"Producţia de vehicule de la fabrica Ford Craiova nu este afectată în acest moment de lipsa semiconductorilor. Strategia Ford cu privire la acest subiect este aceea de a prioritiza producţia vehiculelor-cheie, folosind în mod optim volumele alocate de semiconductori. Sunt mai mulţi factori care sunt luaţi în considerare, inclusiv cererea de piaţă existentă pentru fiecare model în parte şi/sau contribuţia fiecărui vehicul cu privire la angajamentele noastre legate de eficientizarea consumului de carburant", au spus oficialii Ford România.

Construcția unei mașini moderne fără semiconductori, imposibilă

 

În prezent, un autovehicul modern este imposibil de construit fără semiconductori, aceste componente electronice fiind absolut necesare deoarece majoritatea componentelor sunt operate de sisteme electronice și senzori care transmit informații unității electronice de control a motorului. 

Pe lângă microcipurile necesare pentru operarea componetelor mecanice din motor și cutie de viteze, sunt necesari semiconductori și pentru dotările de siguranță sau dotările moderne de confort, care sunt tot mai multe. Față de acum 10 ani, o mașină este mult mai complexă din punct de vedere electronic și toate noutățile sunt operate electronic.

Dotări precum camera video pentru marșarier sau camere cu vedere la 360 de grade, sistemul Head-Up Display (HUD), sistemul de avertizare la coliziune sau pilotul automat adaptiv nu mai sunt dotări rezervate exclusiv modelelor de lux, făcând trecerea și în segmentul comercial, iar toate acestea necesită semiconductori. Majoritatea modelelor noi oferă o listă lungă de opțiuni, iar aceasta crește constant odată cu avansul tehnologic, ceea ce înseamnă că în timp și cererea de semiconductori a crescut și va continua să crească, citează digi24.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel