Consumul de fructe şi legume te face să arăţi mai atractiv în doar 6 săptămâni

Consumul de fructe şi legume te face să arăţi mai atractiv în doar 6 săptămâni

Majoritatea oamenilor ştiu că dacă consuma fructe şi legume devin mai energici, iar starea de sănătate li se îmbunătăţeşte considerabil.

În prezent avem şi mai multe dovezi provenite din cercetările făcute la University of St. Andrews din Anglia, ce demonstrează că legumele şi fructele sunt asociate cu o piele sănătoasă şi strălucitoare.

Carotenoizii din fructe şi legume îţi fac pielea să lucească

Carotenoizii sunt pigmenţii de culoare roşie, galbenă şi portocalie ce se găsesc în fructe şi legume.

Conform cercetărilor publicate recent în American Journal of Public Health(Jurnalul American de Sănătate Publică), carotenoizii din legume şi fructe sunt responsabili pentru o piele stralucitoare şi sănătoasă.

PIGMENTUL ROŞU este furnizat de licopina din tomate şi ardei roşii

PIGMENTUL GALBEN-PORTOCALIU sau BETA-CAROTENUL  este prezent în morcov, pepene galben, dovleac şi în frunzele verzi ale unor legume ca broccoli sau spanac etc.

 CITEŞTE ŞI: http://www.dcnews.ro/broccoli--beneficii--previne-cancerul-si-cataracta--amelioreaza-reactiile-alergice_474703.html

Frumuseţea este legată de consumul de legume şi fructe

Pe o perioadă de 6 săptămâni, oamenii de ştiinţă au monitorizat modelele de dietă alimentară a 35 de studenţi. Grupul nu a folosit machiaj şi nici nu s-a expus razelor ultraviolete de la soare sau aparate de bronzat.

Studenţii au completat periodic chestionare despre mâncare, furnizând cercetătorilor informaţii despre fructe şi legume. Cartofii nu au fost luaţi în considerare ca legume în acest studiu.

La sfârşitul studiului s-a ajuns la concluzia că studentii care au mâncat fructe şi legume aveau o piele aurie şi sănătoasă, iar cei care au redus cantitatea de fructe şi legume arătau mai puţin atractivi decât ceilalţi.

Deşi acest studiu s-a focusat pe legătura dintre schimbarea tonalităţii pielii de la carotenoizi şi atractivitate, studii anterioare au demonstrat că în legume şi fructe se regăsesc o serie de vitamine şi minerale care îmbunătăţesc sănătatea pielii şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel