EXCLUSIV  Constantin Ionescu Târgoviște, avertisment: Obezitatea, epidemia care ucide în prezent

Academician Constantin Ionescu Târgoviște vorbește despre consecințele tratării fructelor și legumelor cu chimicale. Una dintre cele mai grave urmări este epidemia de obezitate, care escaladează fără precedent și nu este încă stopată.

Pentru a rezista în lunga călătorie până la supermarket, fructele și legumele „trebuie bine asortate cu substanțe chimice”, afirmă acad. prof. dr. Constantin Ionescu Târgoviște, invitat la DC News, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale. 

Acad. Constantin Ionescu Târgoviște atrage atenția că „în fiecare an apar cam 20.000 de substanțe chimice noi, care sunt testate pe animale, se dovedește că nu le omoară, animalul trăiește de altfel foarte puțin față de om, dar sunt permise, iar lista celo aprobate ca așa-zise E-uri sunt variante ale acestor substanțe chimice care se produc. Ele intră în structura alimentului pe care pământul îl produce, dar cel mai ades producția se face în sere, unde sunt condiții speciale de climă și fertilizare. Și câmpurile sunt tratate toate cu substanțe chimice”. 

Din această cauză albinele mor pe capete. „Albinele reprezintă senzorii cei mai buni. O albină care nu se apropie de o plantă înseamnă că planta aceea este otrăvitoare. Iar planta aceea ajunge la noi în organism. Sunt câteva sute de substanțe chimice care în mod obișnuit se utilizează, dar noi nu știm în ce măsură se cumulează din diferite surse și ating un prag patogen”, spune profesorul. 

„Epidemia care ucide în prezent - obezitatea - a escaladat fără precedent și nu este încă oprită. Mai mult de o treime din populația globului este obeză, altă treime este supraponderală și numai o treime din oameni au rămas oarecum normoponderali”, precizează acad. prof. Constantin Ionescu Târgoviște. 

Urmărește răspunsul complet aici:

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel