CONGRES PSD: Liviu Dragnea, gest impresionant. Toată lumea, în picioare

La Sala Palatului, în ziua Congresului PSD, a vorbit și Liviu Dragnea în fața tuturor social-democraților, la scurt timp după discursul lui Victor Ponta.

Delegații prezenți la Congresul PSD au ținut, la îndemnul lui Liviu Dragnea, un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste. El a zis că este nevoie de un gest simbolic pentru a ne rupe trecut și pentru a privi spre viitor. "Vreau să va ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste. Să cerem iertare României pentru că nu am făcut acest gest până acum", a zis Liviu Dragnea.

În plus, liderul social-democraților a precizat că PSD a făcut greșeli politice, erori de strategie, de personal, chiar și gafe în relațiile cu oamenii și instituțiile.

El a dat ca prim exemplu "eroarea strategică" din Transilvania, caz în care a susținut că PSD a pierdut electoratul din această zonă cu mesaje neinspirate, alianțe pripite cu partide etnice sau radicale.

Iată cele mai importante declarații:

Vreau să îi mulțumesc lui Victor Ponta. Eu vreau să continui, să duc la bun sfârșit ce am stabilit atunci. Vreau să fii lângă mine așa cum și eu am fost lângă tine (n.r. - către Victor Ponta).

Îi mulțumesc lui Gabi Oprea.

Votul de duminică a fost un moment istoric.

Membrii PSD s-au săturat să li se spuna mereu "baroni", "corupți", "comuniști".

Votul de duminică este un moment zero de unde începem construcția unui partid nou, autentic de stânga, care va pune pe primul loc oamenii. Este momentul să spunem clar cine suntem.

Vom face politică celor care lucrează în marile întreprinderi și a celor care lucrează în școli și grădinițe; politica celor mulți care nu au sâmbăta și duminica libere.

Generația care vine are obligația să treacă la nivelul următor. Tinerii care vor să intre în politică trebuie să aibă studii de economie, politologie sau comunicare. Acestor tineri trebuie să le deschidem ușa ideologică a stângii.

PSD a făcut greșeli politice, strategice, erori de personal. Nu aș vrea să uităm de greșeala strategică pe care am făcut-o în Transilvania. Am pierdut electoratul prin alianțe cu partide minoritare și radicale.

Am greşit când am căzut în războiul mediatic declanşat de Traian Băsescu.

Vă propun un gest simbolic, dar sincer şi profund. Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria. Ne-am ferit să ne asumăm trecutul recent. Nu am avut curajul să condamnăm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat greşeli făcute în primii ani după revoluţie, cum ar fi evenimentele din Piața Universității

Vreau să va ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste. Să cerem iertare României pentru că nu am făcut acest gest până acum.

(Lumea s-a ridicat în picioare). "Vă mulţumesc".

Din această clipă privim spre viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel