EXCLUSIV  Conf. dr. Florentina Ioniță: Centru unic de medicină nucleară la Spitalul Militar

În cadrul Spitalului Militar Central funcționează cel mai performant centru de medicină nucleară din țară, la care pot apela atât militari și membri ai familiilor lor, cât și publicul larg.

Conf. dr. Florentina Ioniță, comandantul Spitalului Militar Central, a vorbit la emisiunea „Academia de Sănătate”, realizată la DC News de prof. dr. Irinel Popescu, despre noul departament de medicină nucleară, în care pot fi tratați nu doar militari și familiile lor, ci și pacienți civili în general. 

„Sunt lucruri bune care s-au întâmplat în Spitalul Militar, cu un impact deosebit. Noi suntem un spital militar și ne adresăm în principal militarilor și membrilor de familie ai acestora, dar în același timp suntem deschiși și publicului larg”,  a declarat conf. dr. Florentina Ioniță, comandantul Spitalului Militar și șefa clinicii de gastroenterologie .

Adresabilitate mare: 40-50 de pacienți pe zi

„Ne mândrim, și nu spun lucruri mari, pentru că am vizitat de curând spitale din diverse colțuri ale lumii, și vreau să spun că acest centru pe care l-am inaugurat în acest an - sistemul integrat de medicină nucleară, care asociază un PET CT, computer tomograf care funcționează cu emisie de pozitroni, și SPEC CT, un scintigraf special care este asociat la un computer tomograf - sincer nu l-am mai întâlnit pe unde am umblat”, apreciază conf. dr. Ioniță. 

„Adresabilitatea în acest centru este foarte mare. Am ajuns de la 2-3 pacienți imediat ce am deschis până la 15 pacienți pe zi la PET CT și peste 30 de pacienți pe zi la scintigrafie”, precizează medicul. 

„Sper ca până la sfârșitul acestui an să inaugurăm centrul de imagistică. Am semnat contractul pentru achiziționarea unui computer tomograf cu cele mai performante softuri la acest moment pentru cardiologie și neurologie, pe lângă alte investigații uzuale. Centrul va fi dotat și din punct de vedere ambiental la cele mai înalte standarde”. 

Urmăriți răspunsul complet în video:

Vezi interviul integral aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel