Comoară arheologică veche de peste 1 000 de ani, scoasă la vânzare

O comoară cotată la peste 80 de milioane de dolari va fi scoasă la vânzare, după cum declară directorul companiei care a coordonat operațiunile de exploatare. Comoara a fost descoperită pe epava unei corăbii care a naufragiat în apropiere de coastele Indoneziei, în urmă cu peste 1 000 de ani.

Autor: Elena Anghelina

"Această epavă este, fără îndoială, cea mai importantă descoperită vreodată în Asia de sud-est, atât în ce priveşte calitatea, cât şi cantitatea obiectelor descoperite", a declarat Luc Heymans, directorul companiei Cosmix Underwater Research Ltd, care a coordonat operaţiunile de explorare.

Aproximativ 22 000 de scufundări submarine au fost necesare pentru găsirea celor peste 250 000 de obiecte. Finanțarea s-a făcut în totalitate din fonduri private, în acord cu autorităţile indoneziene. Autorizaţia de scoatere la vânzare a fost obţinută, însă, abia după şase ani din cauza tracasărilor administrative. O parte din obiectele scoase la suprafaţă a fost donată autorităţilor din Jakarta, iar celelalte au fost scoase la licitaţie, în mai 2010, în Indonezia, dar acea vânzare nu s-a finalizat.

Autorii descoperirii au luat decizia de a exporta obiectele în Singapore, unde comoara va fi propusă la vânzare. Ea se va face prin negocieri directe, nu prin licitaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel