Combate căderea părului: Înlocuirea șamponului cu detergentul intim

Fotografie de la Vasgres Ardena/ Pexels
Fotografie de la Vasgres Ardena/ Pexels

Iată câteva sfaturi utile pentru a combate căderea părului.

Una dintre cele mai insidioase și comune probleme cu care ne confruntăm în diferite perioade ale anului este căderea părului. Un disconfort care poate fi un simptom al stresului dar și al obiceiurilor alimentare proaste și care, uneori, ascunde o stare de sănătate compromisă care merită să fie discutată cu medicul dumneavoastră.

Primul pas pe care îl putem face pentru a tempera situația este alegerea produselor potrivite pentru spălare. Folosirea unui șampon agresiv, de exemplu, sau masarea scalpului cu energie excesivă sunt acțiuni care pot provoca diverse daune fără ca noi să ne dăm seama.

În caz de fragilitate și cădere, totuși, experții recomandă evitarea șamponului în favoarea unui detergent intim delicat. În comparație cu un șampon obișnuit, de fapt, detergentul intim garantează un respect mai mare pentru piele pentru a evita iritația și descuamarea.

Surfactanții sunt responsabili pentru aceste probleme, care riscă să ne atace în mod necorespunzător părul, slăbindu-l până când acesta cade. Prin urmare, înlocuirea șamponului cu un detergent intim oferă ușurare, igienă și nu ne stresează inutil părul.

În plus, experții recomandă să acordați atenție produselor de styling, adică spume și spray-uri care însoțesc în general coafarea părului. 

Cum să-ți speli părul fără șampon

Dacă aveți părul creț sau foarte ondulat, înlocuiți șamponul cu balsam: după umezirea părului, aplicați o cantitate mică pe tot scalpul, masând ușor cu vârful degetelor pentru a îndepărta murdăria și orice mătreață.

Pentru a descurca părul, atunci, va trebui să folosiți doar degetele, evitând folosirea pieptenilor sau a periilor pentru a nu le rupe, iar în final va fi necesar să clătiți cu mare atenție, având grijă să eliminați complet orice reziduu de produs. Repetând această operație o dată la două zile, vei putea vedea progresiv rezultatele.

Pentru netezirea părului este recomandat un alt remediu care presupune folosirea unei linguri de bicarbonat de sodiu amestecat cu o cană de apă fierbinte pentru a crea o loțiune de aplicat pe părul uscat; altul, însă, recomandă două linguri de oțet de mere, caracterizat printr-o putere mare de degresare, combinat cu apă fierbinte pentru a curăța bine părul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel