CNMR, întâlnire cu Ministrul Mediului. Ce s-a discutat

Coaliția Națională pentru Modernizare României (CNMR), condusă de președintele Alexandru Cumpănașu, a avut o întâlnire cu doamna VicePrim Ministru și Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu.

”Totodată, CNMR a menționat faptul că la ultima întâlnire pe care a avut-o la ministerul mediului cu doamna ministru Grațiela Gavrilescu și domnul ministru Marius Nica, la acel moment s-au găsit soluții pentru deblocarea accesării programului Life al CE prin asigurarea co-finanțării de către statul român de la Fondul Național de Mediu. Astfel, CNMR și doamna Viceprim-Ministru, au agreat găsirea unei soluții care să deblocheze accesarea programului Life de către ONG-urile de mediu.”, se arată în comunicatul CNMR.

Propunerile venite din partea CNMR, pentru întâlnirea de la Ministerul Mediului au fost următoarele:

- ecologizarea amplasamentelor fostelor uzine de preparare din industria mineritului, curățirea și reintegrarea terenurilor în circuitul urbanistic zonal. (Exemple: Uzina Certeju de Sus, Uzina Zlatna, Uzina Copșa Mică, etc.)

- decolmatarea albiilor de râu prin excavare și dragare va avea ca și rezultat eliminarea pericolului de inundații în anumite zone geografice , iar pe de altă parte materialul excavat( milioane de metri cubi) ar putea fi folosit în lucrările publice de construcții ( civile sau de infrastructură).

- găsirea unei soluții împotriva despăduririi ce trebuie cuplată cu reînpădurirea, fapt care constituie o normalitate într-o societate sănătoasă.

Viceprim-Ministru a ridicat trei probleme: problema engagement-ului pe tema depozitelor de gunoi; problema tratării solului și dezvoltarea managementul deșeurilor; problema tăierilor ilegale fiind o problemă de securitate și siguranță națională.

La finalul întrevederii, Coaliția a agreat cu doamna Viceprim-Ministru câteva propuneri pentru întâlnirile ce vor urma: elaborarea unor grupuri de lucru pentru identificarea problematicilor de mediu; reactivarea comisiei de schimbări climatice; întărirea cooperării între inștituțiile de mediu și zona academică pentru furnizarea de know-how și găsirea unei soluții pentru derularea unui program de reînpădurire, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy