CNMR, întâlnire cu Ministrul Mediului. Ce s-a discutat

Coaliția Națională pentru Modernizare României (CNMR), condusă de președintele Alexandru Cumpănașu, a avut o întâlnire cu doamna VicePrim Ministru și Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu.

”Totodată, CNMR a menționat faptul că la ultima întâlnire pe care a avut-o la ministerul mediului cu doamna ministru Grațiela Gavrilescu și domnul ministru Marius Nica, la acel moment s-au găsit soluții pentru deblocarea accesării programului Life al CE prin asigurarea co-finanțării de către statul român de la Fondul Național de Mediu. Astfel, CNMR și doamna Viceprim-Ministru, au agreat găsirea unei soluții care să deblocheze accesarea programului Life de către ONG-urile de mediu.”, se arată în comunicatul CNMR.

Propunerile venite din partea CNMR, pentru întâlnirea de la Ministerul Mediului au fost următoarele:

- ecologizarea amplasamentelor fostelor uzine de preparare din industria mineritului, curățirea și reintegrarea terenurilor în circuitul urbanistic zonal. (Exemple: Uzina Certeju de Sus, Uzina Zlatna, Uzina Copșa Mică, etc.)

- decolmatarea albiilor de râu prin excavare și dragare va avea ca și rezultat eliminarea pericolului de inundații în anumite zone geografice , iar pe de altă parte materialul excavat( milioane de metri cubi) ar putea fi folosit în lucrările publice de construcții ( civile sau de infrastructură).

- găsirea unei soluții împotriva despăduririi ce trebuie cuplată cu reînpădurirea, fapt care constituie o normalitate într-o societate sănătoasă.

Viceprim-Ministru a ridicat trei probleme: problema engagement-ului pe tema depozitelor de gunoi; problema tratării solului și dezvoltarea managementul deșeurilor; problema tăierilor ilegale fiind o problemă de securitate și siguranță națională.

La finalul întrevederii, Coaliția a agreat cu doamna Viceprim-Ministru câteva propuneri pentru întâlnirile ce vor urma: elaborarea unor grupuri de lucru pentru identificarea problematicilor de mediu; reactivarea comisiei de schimbări climatice; întărirea cooperării între inștituțiile de mediu și zona academică pentru furnizarea de know-how și găsirea unei soluții pentru derularea unui program de reînpădurire, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel