Ciucă, după ce şeful Statului Major al Apărării a spus că populația trebuie să se pregătească pentru război: Nu putem să stăm nepăsători

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nicolae Ciucă a vorbit despre necesitatea pregătirii populației României pentru apărare.

Nicolae Ciucă, general în rezervă, a comentat declarațiile generalului Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării din Armata Română, care a declarat, într-un interviu, că populaţia României trebuie să se pregătească pentru apărare.

"Există o lege pentru pregătirea teritoriului în astfel de situații. Ceea ce cred că a vrut să transmită domnul general este legat de actualizarea legii, astfel încât să putem să venim cu măsuri concrete pentru că evoluția de la anul în care a fost aprobată legea până acum este una semnificativă și este nevoie să avem măsuri legale, concrete, pentru tot ceea ce înseamnă pregătirea teritoriului și a populației pentru apărarea țării.

VEZI ȘI: Șeful Statului Major al Armatei îl contrazice pe Marcel Ciolacu: Românii trebuie să se îngrijoreze! Federația Rusă nu se va opri aici

Ciucă: Suntem totuși o țară la granița unui conflict

România nu a beneficiat niciodată de garanții de securitate mai puternice decât avem astăzi, dar dincolo de aceste garanții este nevoia fiecărei țări în parte și aici vorbim de țara noastră pentru a-și actualiza și pentru a-și ridica toate problemele și a analiza toate ipotezele, astfel încât să putem să fim pregătiți în orice situație.

Aici este vorba de mesajul profesional. Cred că generalul Vlad a transmis un mesaj care vizează nevoia de legiferare, de reglementări, astfel încât să putem să avem un mecanism care să ne asigure consolidarea capabilităților de apărare ale țării. În ceea ce privește riscurile, suntem totuși o țară la granița unui conflict, nu putem să stăm nepăsători. În acest context trebuie să luăm toate măsurile, iar în acest moment vă asigur că au fost luate toate măsurile la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a țării, la nivelul instituțiilor pentru a putea ca împreună cu aliații noștri să facem față oricărei provocări", a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unei conferințe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel