EXCLUSIV  Chirurgie ca la NASA pentru cancerul de prostată. Conf. dr. Florentina Ioniță, despre intervenție

Chirurgia robotică este mult mai eficientă decât tratamentul citostatic în cazul pacienților cu cancer de prostată, a afirmat conf. dr. Florentina Ioniță, comandantul Spitalului Militar Central. 

Conf. dr. Florentina Ioniță, comandantul Spitalului Militar Central, a vorbit în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, despre programul de chirurgie robotică. 

„Este ceva ca la NASA. Ne mândrim cu faptul că avem acest robot Da Vinci, e adevărat că nu este ultima generație. Eu sunt medic gastroenterolog, dar a trebuit să mă specializez în mai multe domenii, am înțeles că a apărut unul și mai performant. Dar cel pe care îl avem noi, care este de acum 3 ani, este folosit intens. Sunt zone în care chirurgia robotică este de elecție și doctorul Florin Săvulescu, care are un număr impresionant de operații făcute, în special în zona oncologică îl folosește, cât și doctorul Dinu Marius, specializat în chirurgia urologică, și fac echipă bună împreună. Ei folosesc intens robotul”, a declarat conf. dr. Florentina Ioniță. 

„Sunt anumite zone în care ar fi mai bine să promovăm chirurgia robotică decât tratamentul a la longue, de exemplu, în cancerul de prostată. Am aflat în cadrul unor prezentări că este mult mai bine să se facă, prin intermediul chirurgiei robotice, prostatectomie totală decât tratamentul citostatic pe care îl iau pacienții a la longue. Acesta este viitorul”, spune medicul. 

Conf. dr. Florentina Ioniță și-a exprimat părerea că este necesar să se înființeze programul de chirurgie robotică. „Comisiile de sănătate din Ministerul Sănătății ar trebui să stabilească ce afecțiuni se pretează la a fi tratate prin chirurgie robotică.”

Urmărește răspunsul complet în video: 


Vezi interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel