Chirieac: Ponta l-ar putea învinge pe Băsescu la Primăria Generală

Victor Ponta este pe punctul de a înființa o fundație, care ar amenința PSD, potrivit informațiilor România TV. Analistul politic Bogdan Chirieac crede că Ponta poate ajunge în topul credibilității, în sondaje, ceilalți politicieni mergând pe o pantă descrescătoare. Și la Primăria Generală l-ar putea învinge pe Traian Băsescu, spune Bogdan Chirieac, dar Ponta nu va intra în cursa electorală la locale.

"Domnul Ponta va fi probabil în fruntea listei politicienilor români în noiembrie, anul viitor, din punct de vedere al credibilității, în sondaje, intenție de vot, fiindcă anul care vine nu va fi deloc ușor" a declarat analistul Bogdan Chirieac.

PSD îl vrea înapoi pe Ponta

"Ceilalți politicieni vor suferi căderi, și suferă în continuare. Ponta retras, va crește. Problema este că domnul Ponta nu va reveni în politica mare. Domnul Ponta nu a avut niciun motiv să părăsească politica mare, nici anul acesta, în iunie, când i s-a întâmplat necazul. Știți foarte bine că o lună și jumătate a fugit în Turcia, premier în funcție fiind. Apoi a ieșit din joc în stil de mare lider european după tragedia de la Colectiv, asumându-și vina morală. Lucrul acesta îl va ajuta să crească. Sigur că are prima șansă  la Primăria Capitalei, dar mă îndoiesc că domnul Ponta va candida la Primăria Capitalei.

Anul trecut pe vremea acesta doar dânsul și grupul său credeau că îl pot bătea pe domnul Iohannis. Astăzi, vă spun că Ponta este o amenințare politică reală în tot ceea ce întreprinde. Și la Primăria Capitalei, fiind singurul care îl poate învinge pe Traian Băsescu, și pentru Liviu Dragnea care are o prestație lamentabilă ca lider PSD. Partidul îl vrea înapoi pe Victor Ponta, dar cred că domnul Ponta nu va marșa la aceste lucruri.

[citeste si]

Ieșirea domniei sale în spațiul politic are mai degrabă legătură cu problemele sale juridice și cu faptul că le arată celor interesați că întoarcerea sa în politică poate avea consecințe". 

A făcut politică internațională ca Năstase sau Ceaușescu

Întrebat când ar avea loc o întoarcere a fostului premier în politică, Chirieac a declarat că "Ponta nu se va întoarce. Ponta are proprietatea termenilor. E un om cu o inteligență superioară, dar nu a fost pregătit pentru funcția de prim-ministru, s-a grăbit. E un om inteligent și rezultatele nu au fost corespunzătoare pentru că nu s-a ocupat deloc de investiții. 

Guvernul actual nu se ocupă de investiții pentru că trebuie să satisfacă promisiunile electorale făcute de domnul Ponta. Domnul Ponta le-a făcut tocmai ca să îngreuneze un alt guvern după domnia sa.

Domnul Ponta nu va reveni. Dânsul s-a arătat, l-au văzut iar în acest moment lumea se gândește că poate închidem problemele sale juridice și dânsul se ocupă de fundație. Care va fi, în opinia mea, nu o fundație românească, ci una internațională. Ponta, probabil se va ocupa de politica mare internațională. Nu uitați că Ponta a avut politică externă "di granda", așa cum a mai avut Nicolae Ceaușescu și Adrian Năstase", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel