Chirieac, despre noul preşedinte al PNL: Lucrurile nu se mai pot schimba. Acum, când vorbim, el este

Facebook Ludovic Orban
Facebook Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat care este situația actuală din interiorul Partidului Național Liberal și cine ar urma să fie președintele PNL. 

Luptă strânsă între Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL. Dacă primul le promite celor din teritoriu funcții, Cîțu vorbește despre mai mulți bani alocați, relatează Antena 3. Recent, Marcel Vela, fostul ministru de Interne din cabinetul lui Ludovic Orban a trecut în tabăra lui Florin Cîțu. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a spus cum vede schimbările din interiorul PNL. 

”În opinia mea lucrurile nu se mai pot schimba decât în cazul în care președintele Iohannis ar avea altă opțiune, dar acum, acum când vorbim, Florin Cîțu este viitorul președinte al PNL. Negocierea aceea a lui Ludovic Orban cu USR-ul a lăsat grave urme în PNL. Inclusiv Marcel Vela, de la Ministerul de Interne, cel care a dus greul primei părți a pandemiei a fost dat afară fără nicio explicație pentru că trebuia să dea anumite ministere USR-ului. Putem spune că Ludovic Orban a pierdut lupta. De altfel eu mă aștept ca domnia sa, la sfârșitul lunii august să anunțe că nu mai candidează pentru președinția PNL. Să candideze doar pentru a pierde nu cred că o va face. Are prea multă experiență Ludovic Orban”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Opțiunea președintelui Iohannis

Întrebat însă despre Dan Motreanu, un posibil candidat la șefia partidului, analistul Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Dan Motreanu era principala opțiune a președintelui Iohannis. Un politician pe care Ludovic Orban a încercat să îl ia alături de el ca secretar general în viitoarea conducere a partidului. Deocamdată Motreanu trebuie să își definească opțiunea finală, dar el nu este chiar un luptător, un om politic pe viață și pe moarte. În ceea ce îl privește pe Ilie Bolojan, foarte respectat în PNL și cu rezultate deosebite, relația sa cu președintele Iohannis nu este strălucită și atunci poate și din cauza aceasta dânsul mai așteaptă. Mai stă. Nu înseamnă că se duce automat după noua opțiune a președintelui Iohannis, opțiuni care sunt în ordine: Dan Motreanu și Florin Cîțu”, a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel