Urmărește emisiunea live



Cele mai ciudate tradiții de Revelion 2024 ca sa îți meargă bine în Anul Nou

Fotografie de la Walls.io  : https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-tabel-lux-19399435/
Fotografie de la Walls.io : https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-tabel-lux-19399435/

Unii oameni țin cont de anumite tradiții pentru a le merge bine în 2024.

Dar care sunt cele mai ciudate tradiții de Revelion 2024 ca sa îți meargă bine în Anul Nou? Iată ce fac oamenii în noaptea dintre ani! Haideți să facem o „excursie” prin lume pentru a vedea obiceiurile altora!

Există numeroase tradiții și superstiții de Revelion din întreaga lume, unele dintre ele destul de neobișnuite sau ciudate. Iată câteva exemple interesante: 

Spania - Mâncatul strugurilor

În Spania, o tradiție comună este să mănânci câte o boabă de strugure în fiecare secundă a ultimelor 12 secunde dinaintea miezului nopții, reprezentând cele 12 luni ale anului. Se crede că acest gest aduce noroc și prosperitate în fiecare lună a noului an.

Japonia - Clopotele templelor

În Japonia, la miezul nopții, templele budiste bat clopotele de 108 ori, simbolizând cele 108 pofte sau dorințe umane, iar oamenii cred că acest obicei îi ajută să își curețe sufletele.

Dinamarca - Aruncarea de vase

În Danemarca, tradiția aruncării de vase vechi la ușa prietenilor sau rudelor este considerată un semn de noroc. Cu cât ai mai multe vase sparte la ușă, cu atât ești mai iubit și apreciat.

Ecuador - Îngroparea unui manechin

În Ecuador, oamenii își îngroapă manechinele înainte de Anul Nou, simbolizând încetarea trecutului și începutul unui nou capitol. Manechinul reprezintă anul care se încheie.

Africa de Sud - Aruncarea de obiecte pe fereastră

În unele părți ale Africii de Sud, este tradițional ca oamenii să arunce diverse obiecte vechi pe geam, simbolizând eliminarea a ceea ce nu le mai este de folos.

Filipine - Haine cu buline

În Filipine, se crede că purtarea hainelor cu buline în noaptea de Revelion atrage noroc și prosperitate. Bulinele simbolizează monede și, prin urmare, bogăție.

Grecia - Scăldatul la miezul nopții

În Grecia, mulți oameni sar în mare sau râuri la miezul nopții pentru a aduce noroc și sănătate în noul an. Este o tradiție populară, în special în zonele costiere.

Scoția - First-Footing

În Scoția, prima persoană care pășește pragul casei în noul an, cunoscută sub numele de "first-footer", este adesea văzută ca o aducătoare de noroc. Aceasta trebuie să fie o persoană cu păr negru, considerată a aduce bunăstare.

Italia - Aruncarea de obiecte vechi

În Italia, oamenii obișnuiesc să arunce pe ferestre obiecte vechi, precum vase și haine, ca un simbol al eliminării trecutului și a făgăduinței pentru un început nou.

Rusia - Înotul în apa rece

Unii ruși practică tradiția de a face o scurtă baie în apă rece în noaptea de Revelion, considerând că acest gest aduce sănătate și curățenie spirituală pentru noul an.

Chile - Rularea unei valize prin stradă

În Chile, un obicei ciudat este să te plimbi prin stradă cu o valiză, simbolizând dorința de a călători și de a avea aventuri în noul an.

Suedia - Topirea figurinelor de plumb

Suedezi obișnuiesc să topească figurine din plumb și să le arunce într-un vas cu apă rece. Forma rezultată după topire arată ce le așteaptă în viitor.

India - Aruncarea de monede în apă

În unele regiuni din India, oamenii obișnuiesc să arunce monede în apă în noaptea de Revelion, simbolizând ofrande pentru zei și atragerea bunăstării.

Ucraina - Așezarea de monede sub farfurii

Ucrainenii obișnuiesc să așeze monede sub farfurii în noaptea de Revelion pentru a asigura prosperitatea în noul an.

Brazilia - Purificarea cu apă de flori

În Brazilia, mulți oameni folosesc apă de flori pentru a se purifica și a aduce energii pozitive în noul an. Se spune că acest ritual aduce noroc și armonie.

Thailanda - Lampioane

În Thailanda, oamenii obișnuiesc să lanseze lampioane spre cer în noaptea de Revelion, simbolizând eliberarea de rele și începerea unui nou început luminos.

Polonia - Ascultarea sunetelor de lovire a cuie

În Polonia, oamenii ascultă sunetul de lovire a cuie la miezul nopții, simbolizând construirea unui viitor stabil și durabil.

Nigeria - Dansul cu șerpi

În Nigeria, există tradiția de a dansa cu șerpi în noaptea de Revelion, crezându-se că acest act aduce protecție împotriva răului și aduce noroc comunității.

Australia - Sărbătorirea cu focuri de artificii

În Australia, unde Anul Nou sosește vara, oamenii obișnuiesc să sărbătorească cu un spectacol impresionant de focuri de artificii la miezul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel