Cel mai mare jaf de criptomonede din lume. O mare parte din sumă a fost returnată de hacker

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mare parte din suma furată în cel mai mare jaf de criptomonede din lume a fost recuperată de companie.

Hackerul care a furat peste 600 milioane de dolari în criptomonede a returnat acum aproape toată prada jafului. Conform BBC, compania Poly Network a confirmat pe Twitter că 268 milioane de dolari în Ethereum (ETH) au fost recuperate.

Infractorul cibernetic a returnat 342 milioane de dolari în ultimele 24 de ore prin trei monezi virtuale. Acesta a mai postat și câteva pagini de notițe în care a dezvăluit de ce a furat criptomonedele, dar și ofertele pe care Poly Network i le-a făcut.

Experții în securitate cibernetică se tem fiindcă hackerul a spus că firma a oferit 500.000 dolari pentru recuperarea activelor, dar și imunitatea față de urmărirea penală. Chiar și așa, atacatorul nu a acceptat oferta.

33,4 milioane dolari sunt blocați de Tether

O parte din bani încă mai lipsește. „Hackerul încă mai are 33,4 milioane de dolari în Tether fiindcă criptomoneda aceasta a fost blocată de Tether în sine”, a transmis analistul Tom Robinson din Marea Britanie. Acesta a adăugat că hackerul a mai păstrat câteva mii de dolari în alte monede virtuale.

Nu se știe totuși dacă acești bani fac parte din activele furate sau sunt donații pe care le ceruse răufăcătorul cibernetic joi pentru a îi despăgubi pe utilizatorii care au pierdut bani din cauza acțiunilor sale. Alți bani care ies în evidență mai sunt un bacșiș de 40.000 dolari în ETH pe care hackerul l-a trimis unui utilizator care l-a avertizat că Tether a blocat monedele furate.

Procestul de plată va fi completat, spune firma păgubită

Poly Network a spus pe Twitter că așteaptă ca procesul de plată să fie completat și că colaborează cu hackerul pe care firma l-a numit „Domnul pălărie albă”. Această denumire de pălărie albă sau White Hat este atribuită hackerilor care își folosesc talentul pentru a ajuta organizațiile să-și găsească problemele de securitate.

Hackerul spune că firma i-a trimis un mesaj de genul: „Din moment ce credem că acțiunea dumneavoastră este de hacker cu pălărie albă, plănuim să vă oferim o recompensă de 500.000 dolari. Vă asigurăm că nu veți fi tras la răspundere pentru incident”. Acest lucru i-a enervat pe unii din lumea securității care spun că va fi un precedent .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel