Ceaiul reface și întărește părul. Află cum se face masca care te scapă de mătreață

Ceaiul refacere și întărește părul. Află cum se face masca care te scapă de măreață. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul refacere și întărește părul. Află cum se face masca care te scapă de măreață. Sursa foto: freepik.com

Ceaiul negru poate fi folosit și pentru îngrijirea părului. Măștile din ceai negru te scapă de mătreață, refac părul, întăresc rădăcinile și redau strălucirea podoabei capilare.

Din compoziția ceaiului negru fac parte: catechine, taninuri, polifenol și flavonoide. Taninul este o substanță care este folosită pentru a elimina otrăvirea cu mercur sau plumb, în ​​plus, este un bun antiseptic, reduce transpirația și elimină mătreața.

Polifenolul este cel mai puternic antioxidant natural, care este  necesar pentru sănătatea pielii, ajută la producerea de colagen și elastină, elimină excesul de grăsime.

Cum să rămâi tânără după 40 de ani? Trucurile care te vor ajuta

Catechinele stimulează creșterea părului și încetinesc îmbătrânirea. Flavonoide sau vitaminele din grupa P protejează împotriva căderii părului.

Cel mai simplu mod de a folosi ceaiul este să-ți clătești părul după ce l-ai spălat cu șampon. Pentru asta, adaugă o lingură de ceai negru într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Când ceaiul s-a infuzat, lasă-l să se răcească puțin pentru a nu-ți arde scalpul. Apoi, clătește-ți părul cu ceaiul negru. Această procedură poate fi repetată după fiecare spălare a capului.

Uleiul de măsline, benefic pentru păr: cum funcționează și cum să-l folosești

A doua opțiune este să masezi scalpul și rădăcinile părului cu infuzia de ceai. Prepară infuzia de ceai și folosește-o pentru a masa scalpul. În plus, infuzia și masajul stimulează creșterea părului.

 

Iată o mască potrivită pentru orice tip de păr

Ingrediente: un ou și câteva linguri de ceai negru. Sparge un ou într-un recipient și adaugă câteva linguri de ceai infuzat. Amestecă bine ingredientele. Masca ar trebui să aibă consistența unei  smântâni. Aplică masca pe scalp și pe firele de păr. Înfășoară capul cu o folie și un prosop. Lasă masca să acționeze 20 de minute.

Ingredientul care trebuie inclus în orice cremă hidratantă, indiferent de tipul de piele

Pentru părul uscat, poți adăuga infuzie de mușețel sau câteva picături de ulei de jojoba. La expirarea timpului, clătește cu apă caldă și spală părul ca de obicei.

După o lună de utilizare regulată, vei observa că părul este lucios. În plus părul nu va mai cădea și vor crește fire noi. Este suficient să efectuezi procedurile de 3 ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel