Ceaiul de fructe ne distruge dantura, arată unui studiu realizat de cercetătorii britanici.
Oamenii de ştiinţă de la King’s College Londra au demonstrat în cercetarea publicată în British Dental Journal că sarea şi oţetul sunt cele mai periculoase pentru smalţul dinţilor, dar şi bananele, apa cu lămâie trebuie evitată.
Nu doar ce mâncăm prezintă factori de risc, ci şi modul în care o facem.
”Obiceiul de a bea ceai de fructe, sorbitul şi ţinerea lui în gură pentru câteva secunde, pentru a-i simţi aroma, pune în pericol sănătatea smalţului dentar”, arată cercetătorii în studiu.
Procesul de distrugere a smalţului dentar, încetinit
Chiar şi cei care consumă băuturi neîndulcite sunt expuşi eroziunii, nefiind nicio diferenţă între ele şi cele care conţin zahăr, atunci când vine vorba de sănătatea dinţilor.
Schimbarea obiceiurilor alimentare poate înceti procesul de distrugere a smalţului dentar.
Cele mai periculoase ceaiuri
Ceaiurile de fructe, deşi cu efecte benefice asupra sănătăţii în general, afectează serios smalţul dinţilor.
Printre cele mai periculoase sunt cele de fructe de pădure, ghimbir, lămâie şi măceşe. Studiul arată că riscul s-a înjumătăţit atunci când ceaiul a fost consumat în timpul mesei împreună cu alte alimente, scrie Gustarte.ro
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu