EXCLUSIV  Ce i-ar putea aștepta pe trotinetiștii din România. Propunerile lui Titi Aur reduc drastic accidentele / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Titi Aur a vorbit despre problema trotinetiștilor în trafic.

În cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, jurnalistul Florin Răvdan a ridicat problema trotinetiștilor care în multe situații pun probleme atât conducătorilor auto, cât și pietonilor. În acest sens, Titi Aur a făcut câteva precizări și a venit cu o propunere pentru a-i responsabiliza pe posesorii de trotinete:

„Sunt două lucruri care ar putea fi aplicate. În Germania, dacă greșești când ești pe jos, cu bicicleta sau trotineta și ești posesor de permis de conducere, ești sancționat ca și cum ai fi fost cu mașina. Dacă ești posesor de permis, înseamnă că știi. Dacă ai trecut cu bicicleta sau trotineta fără să acorzi prioritate, permisul îți este luat.

Pentru România, eu am următoarea propunere. Putem obliga trotinetiștii care vor să meargă cu ea să treacă printr-un chestionar. E vorba de întrebări simple, ca să vedem dacă știu ce înseamnă STOP, ce înseamnă o trecere de pietoni etc.

În al doilea rând, îi putem obliga să plătească RCA pe persoană fizică. Un RCA ar trebui să fie oarecum simbolic, de câțiva zeci de lei pe an, dar regula să fie că, dacă ai făcut un accident, în anul următor să se mărească de zece ori. Dacă mergi cu trotineta și ai cauzat o problemă, fiind în sistem, când te duci la asigurare pentru a plăti un nou an nu mai ai 25 de lei, ci 250 de lei. Dacă nu mai plătești acel RCA și ești prins, să fie sancțiune la fel ca la mașină.

Ar trebui să existe o formă de responsabilizare. Când omul știe că a zgâriat o mașină sau a lovit pe cineva, plătește de zece ori mai mult, începe să fie mai responsabil. Ar fi o variantă. În cazul minorilor (14--18 ani) își plătesc pe CNP“, a spus, la DC News, Titi Aur.

CITEȘTE AICI    -    EXCLUSIV  Titi Aur, sfaturi atunci când treci strada: E vorba de tine și tu trebuie să fii educat. Școala din București care eliberează „permis de pieton“ pentru copii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel