Urmărește emisiunea live


Finala Champions League. DCNews a avut dreptate. Florin Răvdan a spus că Real Madrid nu va fi învinsă de Liverpool 

Real Madrid și-a trecut seara trecută în palmares cel de-al XIV-lea trofeu al Ligii Campionilor, fiind de departe echipa cu cele mai multe finale câștigate. Următoarea echipă în acest clasament este AC Milan cu șapte trofee Champions League câștigate. DCNews a prezis că Real Madrid va câștiga finala, deși Liverpool era văzută drept mare favorită de toți specialiștii. 

Florin Răvdan scria pe 5 mai după Real Madrid - Manchester City 3-1: "Despre nemţi se spune că îi baţi când i-ai urcat în autocar. Despre Real Madrid ce se mai poate spune?"

A fost momentul în care Real Madrid arăta că orice este posibil, după ce a răsturnat calificarea cu City, marcând nu mai puțin de trei goluri în prelungirile meciului desfășurat pe Santiago Bernabeu.

"Fără Cristiano Ronaldo, mulţi credeau că Real Madrid nu va mai străluci. Dar s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor Karim Benzema, care traversează cel mai bun sezon din cariera sa, iar de pe banca de rezerve vine, meci de meci aproape, brazilianul Rodrygo. La doar 21 de ani, născut în anul în care Zidane marca dintr-un voleu superb pentru a aduce Liga la Madrid, Rodrygo a întors soarta calificării cu Chelsea şi a dat două goluri în doar două minute cu Manchester City, trimiţând meciul în prelungiri. Aşadar, se poate şi fără un monstru sacru, cum e Ronaldo!" spunea Florin Răvdan.

S-a văzut din nou aseară că într-adevăr Real Madrid poate produce rezultate miraculoase și fără Cristiano Ronaldo, chiar dacă fotbalul nu este cel mai bun jucat de madrileni. Ancelotti și-a făcut însă treaba și a reușit să închidă extraordinar de bine meciul. Portarul Thibaut Courtois are și el un merit deosebit în acest parcurs de Champions League, numai aseară scoțând mingi de-a dreptul incredibile și îngenunchindu-l pe Salah. Desigur, Karim Benzema este certitudinea sezonului, fiind probabil cel mai bun jucător din lume la această oră și devenind un candidat serios la "Balonul de Aur" în acest sezon, dacă trofeul va fi acordat exclusiv pe merite în acest an. 

De aceasta dată, nu a mai fost Rodrygo marele erou al meciului, ci un alt tânâr, de aceeași vârstă: Vinicius Junior a marcat în minutul 59, iar Liverpool încheie sezonul cu două cupe interne, după ce nu a reușit să câștige nici Premier League, campionatul fiind pierdut în fața celor de la Manchester City. 

"Sunt un om al recordurilor. Am avut norocul să vin aici anul trecut și să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate și caracter mental", a spus Ancelotti.

A fost a patra coroană în Liga Campionilor în șapte ani pentru Real, deținătoarea titlului din LaLiga, care și-a îmbunătățit recordul impresionant cu a opta victorie în tot atâtea finale.

Previziunea

Ce scria Florin Răvdan la începutul lunii mai:  "Pe 26 mai, la Paris, Real Madrid va înfrunta Liverpool şi toată lumea se aşteaptă la un eşec lamentabil, la o demonstraţie de forţă a băieţilor lui Klopp. Dar, după meciurile astea, chiar putem paria pe asta?"

Așa a fost. Într-o bătălie între greii Europei, echipa lui Juergen Klopp a avut mai multe ocazii, dar a fost lipsită de acuitate atunci când a contat, Carlo Ancelotti devenind primul antrenor care se bucură de patru triumfuri în Cupa Europei, după ce a câștigat trofeul cu AC Milan și Real de două ori, devansându-i pe Bob Paisley de la Liverpool și Zinedine Zidane de la Real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel