EXCLUSIV  Titi Aur, sfaturi atunci când treci strada: E vorba de tine și tu trebuie să fii educat. Școala din București care eliberează „permis de pieton“ pentru copii

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Titi Aur a venit cu sfaturi pentru pietonii care vor să fie în siguranță atunci când traversează.

În cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, Titi Aur a abordat problema conducerii defensive din perspectiva pietonilor și a precizat că aceștia trebuie să beneficieze de o educație care să le asigure integritatea fizică atunci când traversează. În acest sens, acesta a dat exemplul Școlii Franceze din București, care îi pregătește pe copii încă de la cele mai fragede vârste:

„Un prieten din Germania mi-a spus ce a făcut fiul lui de 11 ani. A dat examen la școală pentru moped. Examenul a fost teorie și practică, l-au luat doar jumătate, iar cei care l-au luat au voie să meargă cu mopedul la școală. Dacă până la 16 ani nu au sancțiuni, au automat permis de scuter. Ei fac asta pentru a motiva pe copil și a-l obliga să respecte regula. Tot pe acei copii i-a dus la o locație, le-a pus filme, le-a arătat cum trebuie legate bagajele, cum trebuie puse centurile, după care a venit copilul acasă și a spus: Tati, tu ai plasă să punem peste bagaje? / Da, am! / Și de ce nu o folosești? Știi că în caz de accident eu pot avea probleme? Ajunge copilul să tragă de mână părintele, pentru că sistemul impune educația“, a precizat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Diferența dintre șoferii cu permis din anii '90 și cei de acum. Titi Aur, avertisment: Nu sunt legende. Mergeau la service și spuneau că mașina are probleme

Titi Aur: Când treci strada, e vorba de tine și tu trebuie să fii educat

„Școala Franceză din București eliberează permis de pieton copiilor. Îi pune pe copii să învețe niște lucruri, le dă chestionare, după care obțin permisul de pieton. Bineînțeles că nu are valoare juridică, dar îi motivează și îi învață regulile. În Franța nu există școală fără poligon, unde au treceri de pieton, semafoare și simulează diferite situații.

La noi, când mama și copilul trec strada pe trecerea de pietoni și când o lovește mașina, toată lumea sare în capul șoferului. Bineînțeles că șoferul este vinovat, dar eu am opinat de multe ori și am fost certat și înjurat cum de mă leg de victimă?“, a spus Titi Aur.

„Când treci strada, e vorba de tine și tu trebuie să fii educat. Fie că ești copil, mamă, bunică, trebuie să fii educat. Atunci când treci strada, nenea ăla care vine cu mașina s-ar putea să fie băut, drogat, obosit, s-ar putea să nu-i țină frâna, să se uite în telefon și să te lovească. Faptul că ești pe trecerea de pietoni și pe verde nu înseamnă că nu te lovește nimeni, ci doar că ai dreptul să treci pe acolo.

Uită-te și asigură-te că se opresc mașinile de pe toate benzile, dacă vrei să fii în siguranță. Dacă tu treci cu căștile în urechi și te lovește mașina, într-adevăr șoferul e vinovat, dar pe partea de conducere defensivă trebuie să faci și tu ceva să nu ajungi acolo“, a spus, la DC News, la De Ce Conducem, Titi Aur.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Situaţia în care 50 km/h este o viteză extrem de periculoasă. "Nu ai control. În astfel de situaţii, poţi reduce şi până la 5 km/h"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel