EXCLUSIV  Ce este art-terapia, forma de terapie care schimbă vieți, la propriu. Andrei Teașcă dezvăluire transformarea celui mai mare magician din România: Era distrus

FOTO: Freepik @bowonpat
FOTO: Freepik @bowonpat

Andrei Teașcă a vorbit, la Ultrapsihologie, despre terapia care schimbă destinele.

Magic Art Therapy (MAT) este o nouă formă de terapie, în care se regăsesc elemente din psihologia modernă și unde ”există o zonă de flexibilitate, atât cognitivă, cât și emoțională, care se mulează pe MAT”, a explicat psihologul Radu Leca în cadrul emisiunii Ultrapsihologie de la DC News și DC News TV unde l-a avut ca invitat pe Andrei Teașcă, actor, regizor, scenarist, magician și art-terapeut.

”Magic Art Therapy este o noutate, este o combinație. E ceva frumos. Fiind un specialist în domeniu artelor, cu un doctorat și tot ce a însemnat partea de certificare în zona de spectacol, la UNATC, m-am dus către a ajuta oamenii. Așa a apărut un gând, am văzut că funcționează. Am făcut câteva probe, dar combinația dintre ceea ce eram eu, actor magician, cu zona de consultanță, consiliere și mai târziu, după absolvirea Facultății de Psihologie, s-a conturat un tot: o jumătate de actor-magician, o jumătate de psiholog”, a explicat Andrei Teașcă la Ultrapsihologie.

Acesta a povestit că pornit pe acest drum după o prezentare pe care a făcut-o în cadrul unui colocviu de specialitate, în care fiecare psiholog și psihoterapeut își prezentat metoda pe care o utiliza. 

”M-am întâlnit cu colegii, structurați în forma clasică, și am susținut fiecare.

La vremea respectivă lucram într-un centru cu persoane cu dizabilități intelectuale și am venit cu gașca de acolo. Am avut 5-6 persoane, între care erau cu Sindromul Down, cu TAS (n.r. tulburarea de spectrul autist), cu forme de retard mintal, și am făcut live în workshop-ul lor.

Așa mi-am dat seama că sunt structurat altfel. Am fost plecat din țară, cu zece ani în urmă, și m-am întors cu acest concept de teatru de magie. (...) Eram foarte pasionat de tot ceea ce înseamnă pantonimă, mișcare scenică, step. (...)

Combinasem magia cu mișcarea scenică, cu personajul, cu atmosfera. De acolo a pornit ideea, am implementat în nomenclator a meseriei de magician. Există standardul ocupațional și, atenție, am descoperit că suntem singurii din Europa.

Nu mai acreditează nimeni, doar federația pe care eu am făcut-o împreună cu alți colegi: Federația Română de Iluzionism și Magie. Este singura din Europa care poate certifica această ocupație”, a mai spus actorul, care a ”construit” și Academia de Magie, din încercarea de a se regăsi.

Art-terapia, modul în care se schimbă destine

Mai mult decât atât,  Andrei Teașcă susține că prin art-therapy oamenii se pot ”schimba organic”, indiferent de mediul din care vin. 

”Există un magician, cel mai înalt din România, la propriu, are 2,15 m, magicianul Antonio, când a venit la mine, la Academie, la 15 ani, avea gânduri de suicid, distrus din punct de vedere psihic, la pământ.

De ce? Vă dați seama cum este să facă toată lumea mișto de tine, din cauza înălțimii, ce bullying? Era terminat. Mi-am spus așa: Omul acesta trebuie să treacă printr-o transformare, de percepție.

Sunt distrus că am un defect, am 2 metri. Ce i-am spus. Uite, tu te poți folosi de această imagine și defecțiune ca să aduci succesul și fericirea. 

În clipa în care s-a produs această schimbare, l-am dus la televizor și l-am prezentat ca cel mai mare magician din România, iar de atunci el a început o viață nouă și care se desfășoară și acum”, a mai spus Andrei Teașcă.

Mai multe în video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel