EXCLUSIV  Ce a putut să facă Păunescu: Așa ceva e absolut definitoriu! Iată de ce era în stare! VIDEO

Episod tare despre poetul Adrian Păunescu. 

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu, au dialogat într-o întâlnire literară intitulată „De Ce Citim – Despre Adrian Păunescu”.

„Hagi, despre care se spune că este cel mai mare fotbalist al nostru, se supărase și anunțase că se retrage de la echipa națională. Urma un meci România-Ungaria. Adrian Păunescu, într-o întreagă emisiune de televiziune, s-a străduit să-l facă pe Hagi să se retragă după acest meci. Să fie pe teren, ca să avem șanse de a câștiga acest meci. După trei ore de discuții în emisiunile lui Adrian Păunescu, Hagi, de oboseală, de încântare că totuși e atât de rugat de un poet important, a spus „Da”. S-a jucat meciul România-Ungaria cu Hagi pe teren. România a câștigat acest meci”, a dezvăluit criticul literar Daniel Cristea-Enache la „De Ce Citim – Despre Adrian Păunescu”.

Criticul literar a subliniat apoi abilitatea poetului Adrian Păunescu de a se implica în astfel de cauze. 

„Iată ce poate să facă un poet dacă se numește Adrian Păunescu. Poate să obține sau să determine, să ajute la obținerea unei victorii fotbalistice. Așa ceva mi se pare absolut definitoriu pentru Adrian Păunescu și pentru calitatea sa unică de a se implica în cauze nobile”, a mai spus Daniel Cristea-Enache. 

Scriitorul Flaviu George Predescu a completat cele spuse de Daniel Cristea-Enache mărturisind că „am descoperit că, de fapt, Hagi refuzase inițial invitația, iar Adrian Păunescu a orchestrat o întreagă regiu în care Andrei Păunescu a cântat un cântec despre părinții lui Hagi care dispăruseră. Acolo au fost invitați tot felul de prieteni. Cel mai important în acel meci a fost faptul că după zeci și zeci de ani, am reușit să învingem Ungaria”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel