Omul Caragiale, reînviat la Teatrul ArCuB. Când îl poți vedea

Caragiale
Caragiale

Teatrul ArCuB vă învită miercuri, 20 martie, de la orele 20:00, la reprezentația unui spectacol inedit despre I.L. Caragiale,  "Țară-i asta mă?!?", în scenariul lui Nicolae Urs.

Spectacolul „Ţară-i asta, mă?!?” relatează întâlnirea lui Caragiale cu prieteni din ultima lui vizită în ţară. Scenariul se bazează pe corespondenţa lui Paul Zarifopol, Dobrogeanu Gherea, Barbu Ştefănesscu Delavrancea, Vlahuţă, pe amintiri de la Junimea cu Eminescu, Creangă, Pogor, şi pe vizita lui în Ardeal, când a zburat Aurel Vlaicu şi vizitarea lui Goga în temniţă la Seghedin. De asemenea, sunt incluse amintiri din perioada când a fost revizor şcolar în judeţele Neamţ, Suceava, Argeș şi Vâlcea. Spectacolul este un act de cultură care îşi propune să scoată în evidenţă figura inedită, complexă şi atât de controversată a genialului Caragiale. Toate aceste întâmplări din viaţa lui Caragiale sunt cuprinse într-un scenariu realizat de actorul Niculae Urs, el fiind şi interpretul omului-spectacol, Caragiale.

„Veţi fi poate surprinşi, poate contrariaţi, dar în niciun caz dezamăgiţi. Spectacolul este rezultatul unei munci de cel puţin trei ani de zile, în care m-am străduit să nu schimb niciun cuvânt din cele spuse de genialul nostru nenea Iancu”, spune Nicolae Urs, actor la Teatrul Odeon.

„Există suficiente motive şi de râs şi de plâns, urmărind acest spectacol. Plecând de la acest spectacol, sunt convins că vă veţi grăbi să-l recitiţi pe I.L. Caragiale”, adaugă Nicolae Urs.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete ArCuB şi au preţul unic de 30 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel