EXCLUSIV  STAREA de ALERTĂ intră în vigoare IMEDIAT. Gorghiu, lămuriri: Se economisesc trei zile

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a adus mai multe lămuriri privind intrarea în vigoare a măsurilor din starea de alertă, după o declarație care ar fi putut declanșa o confuzie.

Declarația inițială a fost făcută la Antena 3:

Dan Andronic: Vi se pare normal ca Parlamentul să adopte o lege care încalcă Constituţia în mod declarat?

Alina Gorghiu: Legea nu încalcă Constituţia. Vreau să fac această diferenţă foarte clar. Ştiţi că aceste măsuri, dacă intră marţi sau joi, sunt tot aceleaşi măsuri pe care le votăm azi, în Parlament. Nu diferă nici măcar o singură măsură. Singurul lucru care diferă este că ele nu vor intra în vigoare vinerea, ci vor intra miercuri în vigoare.

"Nu am zis că vor intra în vigoare de miercuri"

Alina Gorghiu a adus lămuriri, după declaraţia de la Antena 3 din care s-ar fi putut înţelege că miercuri vor intra în vigoare măsurile din starea de alertă.

"Nu am zis că vor intra în vigoare de miercuri. Am dat exemplu. Am zis că prin acel amendament intră cu trei zile mai devreme decât ar fi intrat dacă nu exista amendamentul cu intrare imediată în vigoare. Conform Constituţiei, legile intră în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. În Cameră s-a făcut un amendament prin care această lege va intra imediat în vigoare, de la momentul la care se publică în Monitorul Oficial. Se economisesc trei zile. Eu am dat un exemplu aleator - că nu s-ar mai intra în vigoare într-o zi de vineri, ci ar intra miercuri practic. Nu luaţi zilele textual, că nu ştiu când merge la Cotroceni, când se promulgă, când se duce la Monitorul Oficial. Era doar un exemplu", a declarat Alina Gorghiu pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel