Cancer pulmonar. Două grupuri farmaceutice s-au aliat pentru a testa un medicament

Cancerul pulmonar a făcut 1,6 milioane de victime în 2012 (19,4 % din totalitatea formelor de cancer), înaintea cancerului de ficat (800.000, adică 9,1 %) şi a cancerului de stomac (700.000, adică 8,8 %), precizează descoperă.ro.

Grupurile farmaceutice americane Pfizer şi Merck s-au aliat pentru a lansa împreună un set de teste clinice care vizează un medicament contra cancerului pulmonar, ce combină două molecule create de cele două companii, au anunţat reprezentanţii acestora într-un comunicat comun.

Testele clinice de fază 1 vor demara anul viitor, sub coordonarea grupului Pfizer, precizează AFP.

Citește și: Usturoiul crud poate reduce apariția cancerului de plămâni

Ele vizează evaluarea potenţialului terapeutic şi toleranţa organismului uman faţă de un medicament contra cancerului pulmonar într-un stadiu avansat sau chiar metastazat, care combină un inhibitor de enzimă creat de Pfizer (crizotinib) şi un anticorp creat de Merck (pembrolizumab).

Cancerul pulmonar reprezintă o afecţiune care se caracterizează printr-o creştere celulară necontrolată a ţesuturilor plămânului. Dacă nu este tratată, această creştere se poate răspândi şi la nivelul ţesturilor din apropiere sau al altor organe din corp, prin intermediul metastazelor.

Citește și: Speranță de supraviețuire mai mare pentru bolnavii de cancer pulmonar

În 2012, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cancerul pulmonar se situa pe primul loc în privinţa numărului de cazuri diagnosticate (1,8 milioane de cazuri, adică 13 % din totalitatea formelor de cancer diagnosticate), înaintea cancerului la sân (1,7 milioane, adică 11,9 %) şi a cancerului de colon (1,4 milioane, adică 9,7 %).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel