EXCLUSIV  Cancer pancreas, terapie. Soluții moderne în lupta cu cea mai agresivă formă de cancer

Medicul primar oncolog, Adina Croitoru, a vorbit în cadrul unui interviu acordat DCNews sub egida Academia de Sănătate, despre noile terapii apărute în ceea ce privește cancerului de pancreas.

”Culmea este că terapia a fost un boom în ultimii trei ani de zile, imunoterapia în multe localizări de cancer, într-adevăr a adus o creștere a supraviețuirii globale. Se pare că în cancerul de pancreas, care este foarte bine izolat în interiorul organismului, nu a adus nicio îmbunătățire. Singurul care și-a dovedit eficiența este chimioterapia, sunt niște scheme de chimioterapie destul de agresive, care au crescut supraviețuirea până la un an, iar dintre moleculele noi sunt molecule care acum intră în trialul de fază trei inhibitor de anumite gene, este un inhibitor de un așa zis arici. De exemplu, în jurul acestei tumori există o reacție fibroblastică care trebuie distrusă pentru ca citostaticul să ajungă la nivelul tumorii respective. Aceste tumori sunt foarte prost vascularizate și ca urmare citostaticele nu reușesc să ajungă acolo.  Și de asemenea, un vaccin a fost aprobat pentru a fi folosit în cancerul de pancreas metastazat.”, a explicat medicul. 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel