EXCLUSIV  Câți prieteni trebuie să ai pentru a nu fi depresiv. Numărul benefic

Scutaru Cristina / 21 oct 2017 / 17:35 Salveaza PDF Comentarii

Specialiștii spun că există un număr de prieteni pe care trebuie să-l avem pentru a nu ne confrunta cu probleme ce țin de depresie.

Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu a vorbit despre acest subiect în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

"Studiile de suport social care s-au dezvoltat acum 20 de ani, dar care s-au confirmat a fi reale, presupun că, în general, un om echilibrat mental trebuie să aibă o rețea de șapte persoane. Adică prieteni cu care, la nevoie, să te sfătuiești, să fie confidenți. În momentele când ai un necaz, dai un telefon și te sfătuiești cu el. Când nu ai această structură, cum este cazul imigranților care pleacă și rămân mai singuri, vorbim despre un factor de risc pentru depresie", a zis Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu la interviurile DC News.

[citeste si] 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE2