EXCLUSIV  Bulai, critic cu ”locomotiva” Iohannis, schimbare radicală pentru PSD. Scenariu negru pentru PNL: se va întâmpla în câteva săptămâni

Sociologul Alfred Bulai a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS în ce cheie ar trebui privite declaraţiile lui Klaus Iohannis şi atacurile acestuia la adresa PSD. 

"Era evident să fie aşa, o rafală de atacuri. Este indiscutabil o mişcare de campanie, dar este o mişcare infantilă, pentru că avem un context social şi politic complet diferit. Nu mai suntem unde eram acum un an, când ameninţarea PSD-ului era una reală pentru public. Acum, în spaţiul public, sunt măsurile discutabile ale Guvernului, contradicţiile dintre Guvern şi Iohannis. PSD e mort, nu poate face nimic. Acum un an de zile era încă în viaţă, din punct de vedere politic, Liviu Dragnea, şi nici nu ne gândeam că ar putea păţi ceva. Acum suntem într-o situaţie diametral opusă. Formula că 'răul e la PSD' dă dovadă de infantilism politic.

Faptul că se contrazic, faptul că tot felul de doctori au fost lăsaţi să aibă opinii politice sau economice, ei fiind afoni în materiile astea, nu i-au ajutat pe cei de la PNL. Situaţia este total resetată acum. Dacă PSD nu mai avea şanse electorale, pentru o bună perioadă de timp, acum are. I-a oferit-o PNL-ul. PSD nu a făcut nimic, a stat şi a aşteptat. Şi deşi nu e cea mai bună mişcare în opoziţie, a acceptat formula de a sta cuminte. USR nu ştiu dacă există, că nu am mai auzit să facă ceva. Mai încearcă Ponta, dar oricum nu prea mult, iar ALDE şi PMP sunt la subsolul clasamentului. Deci ce opoziţie există?

Peste câteva săptămâni, când se va relaxa societatea, probabil critica socială va fi tot mai mare, inclusiv din media. S-au strâns multe lucruri, contracte de achiziţii, vendete politice. În aceste condiţii, dl Iohannis încearcă să folosească aceeaşi formulă dintotdeauna. Ori nu mai e formula câştigătoare de acum un an de zile. Când a fost eliminat Liviu Dragnea din spaţiul politic, PNL a pierdut un duşman. A rămas doamna Dăncilă, dar nu era la fel. Gândiţi-vă doar la Bucureşti. Acum un an era o glumă să mai crezi că PSD are o şansă la Bucureşti. Acum lucrurile s-au resetat, s-au echilibrat. Şi peste două-trei luni va creşte critica la adresa Guvernului! Iar PSD nu mai este duşmanul care a fost.", a declarat Alfred Bulai în exclusivitate pentru DC NEWS. 

De ce nu sunt respectate regulile

"Oamenii nu respectă regulile şi e normal, din moment ce există inconsistenţă în mesajul politicienilor. Dl Iohannis ne-a spus că masca e sfântă, dar a purtat-o doar o dată. La Guvern, doar câţiva miniştri o poartă, probabil sunt mai bolnăvicioşi. Nici dl Orban nu poartă mască de regulă. Un om cu opt clase ce să creadă? Cum să fie atât de importantă, dacă ăia de mă conduc nu o poartă? Inconsistenţa asta e percepută de oameni. Nu poţi lua în serios pe cineva care nu respectă regula pe care ţi-o impune ţie.", a mai spus sociologul. 

Atacurile preşedintelui, ajutor pentru Guvern

"Este evident că încercarea preşedintelui este de a abate atenţia de la Guvern, dar persuasiunea şi manipularea sunt eficiente când nu îţi dai seama de ele. E firesc să există, toţi politicienii din lume încearcă să manipuleze situaţia. Dar una e să o faci profesional, alta e să o faci stângace.", a conchis Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel