Brexit - Irlanda: Premierul Varadkar îndeamnă Londra şi Bruxelles-ul să înceapă discuţiile privind viitoarea lor relaţie

Premierul Irlandei Leo Varadkar a îndemnat marţi Marea Britanie şi Uniunea Europeană să folosească timpul rămas până la punerea în practică a Brexitului, pe 31 octombrie, pentru a explora aranjamente alternative ca parte a declaraţiei politice comune privind viitoarea lor relaţie, transmite Reuters.

Putem aduce în discuţie declaraţia politică comună privind viitoarea relaţie, în care există prevederi pentru aranjamente alternative, a declarat premierul irlandez în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Belfast, cu participarea mai multor oameni politici. 'De ce să nu începem de acolo şi să vedem dacă de acum şi până pe 31 octombrie nu am putea să le concretizăm? Dacă ajungem pe 31 octombrie şi nu le-am concretizat, atunci există opţiunea unei extinderi (a apartenenţei Marii Britanii la UE); sau există opţiunea de părăsire cu clauza de backstop (plasa de siguranţă privind graniţa irlandeză), urmând ca aranjamentele alternative să fie rezolvate în perioada de implementare', a sugerat Leo Varadkar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel