Bolnavii de diabet, metodă inedită pentru o viață normală

Milioane de britanici suferă de diabet de tip doi, care este, de cele mai multe ori, asociat cu supraponderalismul. 

O studentă de la Cheshunt în Hertfordshire, în vârstă de 36 de ani, Julie Bradley, a suferit, în luna decembrie a anului trecut o nouă procedură de combatere a diabetului zaharat. Ea își amintește că, în timp ce era însărcinată cu cel de-al doilea fiu, Alex, avea amețeli și îi era mereu sete. Testele de sânge au arătat că avea diabet. Nivelul de zahăr din sânge era de 15-23 milimol/litru și ajunsese să-și injecteze insulină de cinci ori pe zi.

Nivelul zahărului din sânge poate să crească în timpul sarcinii, ducând la un diabet temporar, însă, după naștere, nivelul de zahăr din sânge era între 10 și 12, mult peste nivelul normal. Julie Bradley spune că a suferit un șoc când medicul i-a spus că ar putea avea nevoie de insulină pe viață. 

Diabet, tratament revoluționar. Injecție cu insulină o dată la doi ani

După mai multe încercări eșuate, de la injecții la medicamente, până la operație, Julie Bradley a primit sfatul de la consultantul său medical de a încerca o metodă inedită de scădere în greutate: introducerea în intestin a unui tub de 60 de cm lungime numit EndoBarrier, care să reducă cantitatea de alimente absorbită în organism. Tubul era deja folosit pentru scăderea în greutate, însă, de această dată a fost testat pentru a vedea dacă ameliorează sau inversează starea persoanelor cu diabet zaharat și obezitate. Tubul s-a introdus sub anestezie și procedura nu a durat mai mult de 20 de minute. Totul se întâmpla în decembrie 2013, iar în prezent nivelul de zahăr din sânge îl are la fel cu al unei persoane fără diabet, de 6-7. 

(w670)

Gastroentorologul Bu Hayee a declarat, pentru Daily Mail, că EndoBarrier, conceput în SUA, în urmă cu patru ani, este o alternativă temporară, care ajută la controlul diabetului de tip doi și pierderea în greutate. EndoBarrier este un tub flexibil de 60 cm lungime, dintr-un material asemănător cu teflon, cu un vârf expandabil din nitinol (un aliaj de nichel și titan). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel