Benoît Lecomte vrea să traverseze înot Pacificul. În '88 a traversat Atlanticul

416306-benoit-lecomte
416306-benoit-lecomte

Benoît Lecomte, un francez stabilit în Statele Unite, în vârstă de 44 de ani vrea să traverseze înot Oceanul Pacific. În 1988 tot acesta a fost şi pionerul traversărilor peste Atlantic: 5500 kilometri în 73 de zile.

Autor: Alexandra Dumitru

Aventurierul ce vrea să traverseze lumea este de profesie arhitect şi petrece de la patru până la opt ore pe zi antrenându-se pentru marea provocare. Plănuieşte să pornescă cursa pe 14 aprilie, anul viitor, în Tokyo pentru ca cinci luni mai târziu să o finalizeze în San Francisco, California. Aşa cum a fost şi în cazul traversării Atlanticului, pe tot parcursul cursei va fi urmat de o barcă, în care se va putea odihni. ”Voi relua cursa exact din locul în care m-am oprit, vreau să parcug întreaga distanţă pe forţe proprii”, a ţinut să precizeze acesta, conform cotidianului francez L’Express.

Spre deosebire de cursa din 1988, de datata acesta înotătorul va beneficia de tot confortul tehnologic. Masca îi va permite să primească şi să efectueze apeluri telefonice, totodată va fi dotată cu un ecran conectat la un calculator, astfel va putea să-şi citescă e-mailurile şi să răspundă cu ajutorul unui sistem de recunoaştere a vocii. De asemenea, un microcip implantat sub piele îi va monitoriza în permanenţă semnele vitale, îi va ţine departe pe rechini. Curioşii vor putea urmări aventura în timp real pe Facebook.

Pe lângă dorinţa de a inscrie un nou record în Guinness Book, Benoît Lecomte doreşte să colecteze bani pe care să-i dirijeze spre cercetarea din domeniul cancerului, boala care i-a răpus tatăl. ”Este pasiunea mea, o parte din mine şi dacă nu-i voi putea face faţă, voi fi nefericit”, citat de  L’Express.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel