Avocații lui Nelu Iordache: Omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene

3-nelu-iordache-sm
3-nelu-iordache-sm

Avocații lui Nelu Iordache au arătat că omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru că banii menționați în dosarul în care este cercetat au făcut parte din bugetul naţional al statului, şi nu din cel al UE. Potrivit avocaţilor, Nelu Iordache nu se face vinovat de deturnare sau schimbare a destinaţiei unor fonduri UE.

Unul dintre avocaţii lui Nelu Iordache a arătat duminică, la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, că sumele de bani au fost luate în iunie 2011, iar cererea de rambursare a fondurilor de către Comisia Europeană s-ar fi făcut de-abia la sfârşitul lui octombrie 2011. În acest context, avocatul apărării a menționat că Nelu Iordache nu se face vinovat de faptele pentru care este cercetat de procurori.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare, urmând să decidă, în decursul acestei zile, dacă admite sau respinge solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Nelu Iordache pentru 29 de zile. Nelu Iordache a fost reţinut, sâmbătă seară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat din nou de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). DNA a precizat că în urma extinderii cercetărilor, omul de afaceri este urmărit penal şi pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe lângă infracțiunile pentru care omul de afaceri fusese deja pus sub acuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel