EXCLUSIV  Autostrăzi, constructori. Răzvan Cuc: Firmă, plângere împotriva ordinului de ministru

Răzvan Cuc
Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent la emisiunea DCNews LIVE. Acesta a discutat despre problemele pe care le întâmpină cu constructorii.

”Este foarte important ce vreau să vă spun. O să vă dau o informație în exclusivitate, pe care am aflat-o ieri și am fost foarte dezamăgit pe unele firme din România pentru acest lucru. Noi când am lansat toate proiectele acestea din investiții, de 14 miliarde, am modificat condițiile specifice ale contractului FIDIC. În sensul că am scos un nou ordin de ministru prin care am spus așa: Nu mai au voie să facă dispute, deci dacă au o problemă mergem în instanță, voi mergeți cu proiectul, dar nu îl blocați, îl continuați și lucrați și veniți și spuneți în instanță. Dacă instanța spune ”mai aveți să ne dați încă un milion de euro”, vă dăm banii conform lucrurilor spune în instanță. Nu ne mai judecăm la Curtea de Arbitraj de la Paris, mă judec în România, că eu până una două fac obiective de investiții în România. Așa se derulează toate proiectele noi, tot ce s-a scos acum la licitație. E, vreau să vă spun că ieri mi-a parvenit un document și înțeleg că o anumită firmă, nu am să îi dau numele, a fost foarte supărată pentru că am modificat aceste clauze ale contractului FIDIC și că nu am mai lăsat posibilitatea să facă dispute și să ia bani nemeritați, pentru că în momentul în care tu nu construiești dar vii și îmi ceri mie bani pentru o mobilizare pentru care tu nu ai lucrat nimic, ăia sunt bani nemunciți, că eu nu văd niciun kilometru de autostradă făcut și să îmi spui ”am avut un cost suplimentar”, că aș înțelege atunci. Mi-a parvenit un document, o plângere prealabilă care este plimbată de o firmă care lucrează în România și are lucrări destul de bune, să facă o plângere prealabilă împotriva ordinului de ministru care a fost emis de mine astfel încât să îl blochez în instanță. Eu sper că acest lucru nu se va întâmpla. Este o firmă străină.”, ne-a declarat ministrul Transporturilor.

Plan sau întâmplare?

”Probabil ei nu au înțeles lucrurile pe care le-am spus foarte clar toți factorii implicați în proiectele de infrastuctură, atât eu cât și primul ministru, cât și domnul președinte Liviu Dragnea. Nu mai merge, deci nu mai merge. Lucrăm și luăm banii pe ce lucrăm.”, a mai adăugat Răzvan Cuc.

Puteți urmări răspunsul integral în video următor:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel