Autorităţile din Botoșani au anunţat stingerea a două focare de pestă porcină africană

Două focare de pestă porcină africană din localitatea botoşăneană Rediu, comuna Rădăuţi Prut, au fost declarate, luni, ca fiind închise, în baza unei decizii a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB). 

Măsura a fost adoptată ca urmare a expirării termenului de 45 de zile în care pe raza localităţii Rediu nu a fost înregistrat un nou caz de îmbolnăvire cu pestă porcină africană,. 'Această şedinţă a fost convocată ca urmare a faptului că au trecut cele 45 de zile de la declanşarea celor două focare de pestă porcină africană în localitatea Rediu şi de aceea de astăzi declarăm stingerea celor două focare', a afirmat prefectul Dan Şlincu.

Potrivit prefectului, în prezent în judeţul Botoşani mai sunt active şase focare de pestă porcină africană la porcul domestic, iar pentru prevenirea extinderii acestora sunt funcţionale opt filtre de dezinfectare la raza comunelor Hăneşti, Păltiniş, Hudeşti şi Vlăsineşti. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu, susţine că pe parcursul existenţei focarelor de la Rediu au fost efectuate analize ale probelor recoltate de la 1.450 de animale din zona de protecţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel