Autorităţile din Botoșani au anunţat stingerea a două focare de pestă porcină africană

[] []

12 aug 2019 / 14:45
Salveaza PDF Comentarii

Două focare de pestă porcină africană din localitatea botoşăneană Rediu, comuna Rădăuţi Prut, au fost declarate, luni, ca fiind închise, în baza unei decizii a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB). 

Măsura a fost adoptată ca urmare a expirării termenului de 45 de zile în care pe raza localităţii Rediu nu a fost înregistrat un nou caz de îmbolnăvire cu pestă porcină africană,. 'Această şedinţă a fost convocată ca urmare a faptului că au trecut cele 45 de zile de la declanşarea celor două focare de pestă porcină africană în localitatea Rediu şi de aceea de astăzi declarăm stingerea celor două focare', a afirmat prefectul Dan Şlincu.

Potrivit prefectului, în prezent în judeţul Botoşani mai sunt active şase focare de pestă porcină africană la porcul domestic, iar pentru prevenirea extinderii acestora sunt funcţionale opt filtre de dezinfectare la raza comunelor Hăneşti, Păltiniş, Hudeşti şi Vlăsineşti. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu, susţine că pe parcursul existenţei focarelor de la Rediu au fost efectuate analize ale probelor recoltate de la 1.450 de animale din zona de protecţie.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24