Arih2 - gena care poate controla virusul HIV

feature-gene ethics_520
feature-gene ethics_520

O genă esențială pentru funcționarea sistemului imunitar a fost descoperită. Potrivit cercetătorilor, gena Arih2 decide momentul în care sistemul imunitar trebuie să se activeze, pentru ca organismul să înceapă să lupte contra infecţiilor, precum și controla

Gena Arih2 este esenţială pentru supravieţuirea embrionului, informează oamenii de știință australieni. Cercetătorii au descoperit faptul că gena controlează funcţionarea sistemului imunitar, luând decizii de o importanţă critică, precum stabilirea momentului oportun pentru activarea acestuia pentru a reacţiona la o infecţie din organism. Descoperirea ar putea fi folosită pentru punerea la punct a noi tratamente contra infecţiilor cu riscuri grave, precum cele cu HIV, sau a altor maladii care cauzează inflamaţii cronice, precum artrita reumatoidă.

Gena a fost descoperită în celule dendritice de o echipă de cercetători de la Walter and Eliza Hall Institute din Australia. Deşi sistemul imunitar funcţionează bine împotriva multor infecţii, anumite organisme şi-au dezvoltat mecanisme speciale pentru a scăpa sau pentru a contraataca sistemul imunitar, graţie cărora reuşesc să rămână în corp. Arih2 acţionează ca un sistem de atenţionare timpurie, care dă "alarma" dacă detectează organisme străine în corp. "Aceste organisme contrează reacţia imunitară - obosind celulele T care sunt stimulate din nou şi din nou de către infecţie până când devin epuizate sau până paralizează. Graţie acestei descoperiri noi, vom putea să blocăm acele mecanisme şi să revigorăm reacţia imunitară temporar pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a distruge acele infecţii", a spus medicul Marc Pellegrini.

Potrivit cercetătorilor australieni, Arih2 are o structură unică, care îi permite să devină un excelent purtător al unor medicamente şi substanţe terapeutice, care să vizeze în mod direct bacteriile sau virusurile, fără să afecteze celelalte proteine din corp şi fără să cauzeze efecte secundare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel