Andrei Stoica și-a apărat cu succes titlul mondial Superkombat la categoria super cruiser

Românul Andrei Stoica l-a învins pe turcul Ali Cenik în cadrul celui de-al treilea World Grand Prix al anului din circuitul Superkombat, ediție organizată la Constanța, și își păstrează centura de campion al categorie super cruiser.

Încurajat de peste 2.000 de spectatori prezenți la Sala Sporturilor, dar și de soție și părinți, Andrei a controlat toate cele trei runde, forțând un succes înainte de limită în ultima, însă turcul Cenik ramâne în continuare unul dintre puținii sportivi din lume care nu a fost făcut niciodată KO.

La finalul confruntării, arbitrii-judecători din Olanda, Maroc și România l-au indicat pe Stoica învingător clar, 30-27 pe toate cele trei buletine de scor.

"A fost un meci cu o încărcătură emoțională foarte mare. Au fost alături de mine și părinții, care de obicei preferau să nu vină în sală pentru că traiau intens, însă acum am fost și mai motivat. E o mândrie să fiu singurul român campion mondial în Superkombat, sper să păstrez centura cât mai mult timp", a declarat Stoica, deținător al centurii din decembrie 2013, când i-a administrat prima înfrângere cehului Ondrej Hutnik după 5 ani de invincibilitate, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Singurul român care a mai reușit să se impună în cadrul galei televizate în direct în 90 de țări de pe 5 continente a fost ieșeanul Dorin Robert, partenerul de antrenament al lui Cătălin Moroșanu, tânărul în vârstă de 20 de ani impunându-se la decizie unanimă în fața georgianului Shota Dolidze.

Cristian Ristea, reprezentantul României în turneul mondial la categoria super cruiser, a fost eliminat în semifinale. Însoțit de Matteo și F. Charm, care și-au lansat piesa "Ori la bal, ori la spital" cu ocazia galei, cel poreclit Gladiatorul a început curajos duelul cu spaniolul Moises Baute, însă acesta a revenit și s-a impus prin KO în runda a treia. Baute a și reușit, de altfel, sa câstige turneul, tot după un succes în runda a treia, cu englezul Micky Terrill, câstigătorul selecțiilor Superkombat din Marea Britanie.

Elevul lui Ciprian Sora, Cristi Spetcu, a pierdut la decizie cu olandezul Paul Jansen, mai înalt cu 16 centimetri, super-fight-ul de la categoria ușoară, însă la capătul unui meci extrem de echilibrat. Într-un super-fight internațional, finalistul de anul trecut, D'Angelo Marshall, din Curacao, l-a învins la puncte pe colosul de 133 de kilograme, belgianul Thomas Vaneste.

Lovitura serii a fost însă reușită de constănțeanul Alin Mincu, în meciul de deschidere, când l-a facut KO pe Mihai Vicențiu cu o lovitură de picioare din întoarcere. De asemenea, Ciprian Șchiopu a obținut o victorie printr-un KO brutal în fața lui Daniel Lazăr după ce oponentul său controlase două din cele trei reprize.

La finalul evenimentului organizat în parteneriat cu Asociația Litoral — Delta Dunării, președintele Superkombat, Eduard Irimia, s-a declarat încântat de nivelul calitativ al meciurilor, dar și de faptul că proiectul început anul trecut a început să dea roade. "Sunt impresionat de faptul că încep să apară noii eroi, așa cum ne-am dorit. Moises Baute a venit de nicăieri și a câștigat piramida, așa cum luna trecută a facut-o englezul Jamie Bates. Cu siguranță în câțiva ani vom avea o nouă generație care poate scrie istorie", a spus președintele promoției internaționale.

Superkombat se va întoarce pe 2 august, atunci când este programată o ediție a New Heroes, eveniment unde vor participa sportivi selectați din toată lumea în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel