Adrian Păunescu ar fi împlinit, vineri, 69 de ani - VIDEO

paunescu
paunescu

Poetul Adrian Păunescu ar fi împlint astăzi 69 de ani. Acesta s-a stins din viață pe 5 noiembrie 2010, lăsând în urmă mii de poezii care vor vorbi pentru totdeauna despre marele poet.

În anii '70 Păunescu a devenit o figură importantă în mass-media românească. Cenaclul Flacăra și revistele pe care le-a dirijat au exercitat o atracție indiscutabilă asupra tineretului și a vieții publice din România.

Cenaclul Flacăra era o întrunire desfășurată periodic în anii 1973–1985, în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros. În cadrul cenaclului, Păunescu a încurajat cultura de masă îndrăgită de publicului tânăr, în ciuda numeroaselor sancționări aduse acesteia de către puterea comunistă. El a inventat sintagmele „generația în blugi” și „muzică tânără” pentru a-și desemna tinerii spectatori amatori ai unui stil vestimentar nonconformist.

Talentul său poetic a fost apreciat de mulți critici literari importanți precum Șerban Cioculescu, care l-a apreciat ca fiind cel mai mare poet social de după Tudor Arghezi sau Eugen Simion care îl consideră ultimul mare poet social român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel