Urmărește emisiunea live



Adrian Năstase analizează provocările din Transnistria

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, aduce în atenție provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova.

Năstase a subliniat că Transnistria se află într-o situație delicată, iar zvonurile privind posibila includere a sa în Federația Rusă au adus o nouă dimensiune tensiunilor din regiune. El a remarcat, pe blogul personal, că "toate aceste evoluții se petrec pe fondul intensificării încordării dintre Transnistria și R. Moldova", subliniind astfel climatul politic tensionat din zonă.

Fostul prim-ministru a analizat și măsurile economice impuse recent de Republica Moldova împotriva Transnistriei, inclusiv anularea facilităților fiscale și impunerea taxelor vamale pentru companiile din regiune. Năstase a remarcat că aceste acțiuni au dus la o diminuare semnificativă a bugetului Transnistriei, cu o scădere de până la 18%.

În contextul escaladării tensiunilor, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a exprimat preocupare față de presiunea politică și economică venită din partea Republicii Moldova. El a evidențiat dificultățile cu care se confruntă regiunea în fața măsurilor restrictive impuse de Chișinău și a subliniat necesitatea unei reacții adecvate din partea comunității internaționale.

În fața presiunii din partea Republicii Moldova, oficialii transnistreni au făcut apel la Rusia pentru sprijin. Adrian Năstase a interpretat această mișcare ca fiind o încercare de a obține susținerea Moscovei în fața amenințărilor percepute din partea autorităților de la Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a urmărit cu atenție evoluțiile din Transnistria, însă a subliniat că nu există date care să indice o deteriorare iminentă a situației. Cu toate acestea, oficialii moldoveni au recunoscut importanța menținerii dialogului și au respins acuzațiile de agresiune din partea autorităților transnistrene.

Adrian Năstase a evidențiat că situația economică precară din Transnistria este exacerbată de provocările militare și politice din regiune. El a subliniat necesitatea unor eforturi concertate pentru a evita escaladarea conflictului și pentru a promova dialogul și cooperarea între părțile implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel